Kaster United-stjerner under bussen

En nådeløs Gary Neville (47) går hardt ut mot fire Manchester United-profiler etter stortapet for Manchester City.

KRITISK: Fotballekspert Gary Neville. Foto: Jacques Feeney / Sportimage via PA Images / NTB
KRITISK: Fotballekspert Gary Neville. Foto: Jacques Feeney / Sportimage via PA Images / NTB Vis mer
Publisert

Søndag 2. oktober ble en mørk dag som Manchester United-manager Erik ten Hag trolig seint vil glemme.

6-3-tapet for byrivalen Manchester City svir naturlig nok for den tidligere Ajax-manageren og hans rødkledde mannskap.

Etter det flaue nederlaget er Sky Sports-ekspert Gary Neville ute og kritiserer gamleklubben. Neville har for vane å sjelden peke finger direkte mot enkeltspillere i Manchester United, men ved denne anledningen gjør den tidligere høyrebacken et unntak.

Han mener Bruno Fernandes, Christian Eriksen, Marcus Rashford og Scott McTominay var langt under pari mot den lyseblå Premier League-mesteren.

- Manchester City klarte å tvinge fram feil. Jeg snakker ikke om Uniteds forsvar, men om angriperne og midtbanespillerne. Det gjelder Rashford, Eriksen, Fernandes og McTominay, sier Neville i sin egen podkast, gjengitt av Teamtalk.

Han fortsetter:

- I den første omgangen ga de for mange ganger vekk ballen helt unødvendig. Når de beste spillerne gjør feil med ballen, sprer det dårlige vibber til resten av laget. De burde prestert bedre. Mye bedre, slår Neville fast om kvartetten.

Han mener Manchester United-spillerne hengte seg fast i at de skulle kontre på Manchester City, og at det derfor ble enkelt for hjemmelaget å forsvare seg.

HØSTER KRITIKK: Scott McTominay (t.v. foran) og Bruno Fernandes (t.h.) er blant dem som får det glatte lag av Gary Neville. Foto: Javier Garcia/Shutterstock/NTB
HØSTER KRITIKK: Scott McTominay (t.v. foran) og Bruno Fernandes (t.h.) er blant dem som får det glatte lag av Gary Neville. Foto: Javier Garcia/Shutterstock/NTB Vis mer

Som kjent var det nok en gang Erling Braut Haaland som stjal overskriftene i Manchester-derbyet. Jærbuen bidro med tre scoringer og to målgivende pasninger.

Spissen har tre strake hattricket på hjemmebane, og smått utrolige 14 mål på ni kamper i Premier League.

Etter nedsablingen av United fikk Haaland en sjelden 10'er på børsen hos franske L'Équipe. Det plasserer ham i et gjevt selskap.

I den franske avisa er det ikke hverdagskost å dele ut tiere på børsen, skriver NTB. Det har bare skjedd med 13 spillere. Blant dem er Kylian Mbappé, Lionel Messi (to ganger) og Robert Lewandowski.

L'Équipe beskriver Haaland som «mer og mer komplett» i sin omtale.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer