Kastes til ulvene

En spennende spissduo til tross: Nils Johan Semb sender to av sine mest rutinerte midtbanemenn til ulvene - og avgjør trolig landslagsframtida til Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken i kveldens fotballkamp mot Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske landslagsspillere uten tilstrekkelig fart har vært et problem på hele 90-tallet. En velorganisert midtbane med fem mann i bredden har stort sett skjult problemene.

Men i VM-sluttspillet ble svakhetene oftere avdekket - av flere årsaker:

Sentrale spillere var ute av form.Drillos klarte aldri å holde et gjennomført høyt nivå i 90 minutter.Og motstanderne hadde studert seg til Norges svakheter, og oppførte seg deretter.

Resultatet var et Drillos som sleit med både erobringer og hurtige igangsettinger i midtbaneleddet. Men aller viktigst noen måneder seinere:

Dagens landslagssjef er både klar over problemet, og innstilt på å løse det.

Derfor er det ikke en lettere tankeløs landslagssjef som trekker ut én mann av midtbaneleddet, og samtidig beholder den samme fartsløse stammen. Det er derimot en landslagssjef som kaster Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken til ulvene, og som demonstrerer viljen til å ofre noe for å oppnå noe.

Signalene

Han ofrer både et grunnleggende ønske om fem mann på midtbanen, og et enda sterkere ønske om å disponere spillere med fart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer