Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastes til ulvene

Steffen Iversen er ikke lenger med i framtidsplanene til Tottenham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

P>I går kveld satt han i samtaler med Wolverhampton-manager Dave Jones. Klubbene er allerede enige om en leieavtale.

I løpet av få dager blir det klart om Steffen blir en av «Ulvene», som Wolverhampton kalles. Klubbene er allerede enige om en leieavtale på ett år. Resten er opp til Steffen sjøl. Under møtene i går diskuterte han blant annet Wolverhamptons ambisjoner og om mulighetene for førstelagsspill. Etter møtet skulle Steffen bruke noen dager på å bestemme seg. Hvis avtalen går i boks, beholder Steffen samme lønnsnivå som i Tottenham. I tillegg får ikke Wolverhampton opsjon på ham, slik at han er Bosman-spiller neste år.

Målfarlig

Pappa Odd Iversen prøvde forgjeves å få tak i sønnen i går kveld.

- Jeg veit ikke hva som blir utfallet av samtalene. Dette må han bestemme helt selv. Men hvis det skjer noe, tror jeg det blir i løpet av denne uka, sier Odd Iversen..

Det har lenge vært kjent at Wolverhampton-manageren ville ha en ny spiss, men fram til Tottenhams hjemmeside meldte om samtalene i går, trodde ingen det var gjort noen framskritt.

Håvard Flo spilte i førstedivisjonsfotball for Wolverhampton fra 1999 til 2001. Han har bare gode ord å si om klubben.

- Wolverhampton er et nyopprykket lag, og da er det vanskelig å få de helt gode resultater. Det kan gå begge veier. Men Steffen har kvaliteter til å score mange mål for klubben, sier Flo til Dagbladet.

- Steffen er en målfarlig mann som kan få dem oppover på tabellen. I Wolverhampton vil han være en profil uten særlig press.

Stor pengesekk

Så langt har ikke Steffen Iversen ringt til Håvard Flo for å forhøre seg om klubben. Men Flo er klar hvis fotballkompisen slår på tråden.

- Hvis han ringer skal jeg ta en lang samtale med ham. Det er noen år siden jeg var der, men jeg tror helt klart Steffen vil trives.

Han roser de lidenskaplige supporterne, og trivdes også godt under manager David Jones.

- Han er en veldig bra mann, som veit hva han vil.

Klubbens rike onkel, styreformann Sir Jack Hayward, vil være med å bidra til at Ulvene holder seg i Premier League.

- Han er en av de ti- tjue rikeste i England, og har en uuttømmelig pengesekk.

Nyopprykkede Wolverhampton har en stor norsk tilhengerskare. Da NRK begynte å sende tippekamper, fikk de bare vise lagene fra Midt-England. Det førte til at mange nordmenn tok Wolves til sitt hjerte. Klubben har en rekke spillere med Premier League-erfaring. Mest kjente er Danis Irwin og Paul Ince, som blant annet har spilt for Manchester United. I tillegg er spillere som Nathan Blake, Mark Kennedy, Alex Rae, Paul Butler og Dean Sturridge i stallen.

Spisskomet

Før denne sesongen har Jones også styrket laget med den tidligere Arsenal-backen Oleg Luzhny, Isaac Okoronkwo og portugisiske Silas, som blant annet har spilt for Sporting Lisboa.

Steffen Iversen har spilt for Tottenham siden overgangen fra Rosenborg i 1996, og har scoret 47 mål på 177 kamper.

Steffen blir trolig spissmakker med den 23 år gamle spisskometen Kevin Miller. Han scoret 19 ligamål og fem cupmål i fjor.

Siste målet: Det siste året i Tottenham ga Steffen lite å juble for. Han spilte bare åtte kamper fra start, og har ikke scoret i serien siden han kom inn borte mot Charlton 2. juledag og utliknet til 2 - 2 i kampens 87. minutt.