Corona og breddeidrett

Kastes ut: - Krise

Ishockeyklubb raser over lokalmyndighetenes vaksinevalg. Nå frykter de at klubben vil gå i oppløsning.

SKUFFET: Leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra mener idretten ikke tas på alvor av byrådet i Bergen. Foto: Privat
SKUFFET: Leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra mener idretten ikke tas på alvor av byrådet i Bergen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vår bestemte Bergen kommune at Bergenshallen skulle brukes som vaksinasjonssted. En av lovnadene var at hallen skulle leveres tilbake til idretten 1. august, men vaksineringen er utsatt i minst ni uker til.

- Dette er krise for oss, og vil bety at flere av våre lag verken får trene eller spille kamper i den kommende sesongen, sier leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra til Dagbladet.

Hockeysesongen starter vanligvis i starten av oktober. Da er lagets hjemmebane fortsatt et vaksinasjonssted.

Guerra forteller at det kan bety at herrelaget i 2. divisjon og kvinnelaget i 1. divisjon blir utelatt fra sine serier. Aldersbestemte lag vil også lide mye av dette, forteller lederen.

- Vi snakker over 30 voksne og 40 ungdommer som ikke får utløp for lidenskapen sin. Denne hallen har også vært utrolig viktig for barna under pandemien, for å ha sosial omgang. De har ikke noe annet tilbud, alt annet er stengt.

UTEN HALL: Ungdommene i Bergen ishockeyklubb får ikke bruke Bergenshallen til å spille, ettersom den skal brukes til vaksinering. FOTO: Privat
UTEN HALL: Ungdommene i Bergen ishockeyklubb får ikke bruke Bergenshallen til å spille, ettersom den skal brukes til vaksinering. FOTO: Privat Vis mer

- Tøff prioritering

Forlengelsen av Bergenshallen som vaksinasjonssted skyldes en forskyvning i vaksineleveranser fra FHI sammenliknet med det som ble estimert. Det forteller byråd for helse i Bergen, Beate Husa til Dagbladet.

Hun synes det er synd at vaksinering i hallen rammer viktige tilbud for barn og unge, men understreker at det ikke var bedre alternativ.

- Her må vi dessverre gjøre en tøff prioritering, og det viktigste nå er at Bergen kommune klarer å sette alle vaksinedosene som mottas. Det er forbundet med stor risiko å erstatte denne med alternative lokasjoner så nært opp til det tidspunktet hvor vi vil få store vaksineleveranser.

Hockeylederen har lite forståelse for Husas forklaring.

- Jeg kan ikke skjønne dette. Kommunikasjon i dag er noe av det letteste, og det burde ikke være noe problem å få flyttet vaksineringen til et annet sted. Ser man på andre byer har de tatt i bruk hoteller og lignende, hvorfor kan ikke en by som Bergen gjøre det samme?

UTFORDRING: Denne utfordringen fra Norges Ishockeyforbund setter fokus på aktivitet hos barn og unge, tross hjemmekarantene og coronavirus. Video: NIHF/Rødt Kort. Vis mer

Står på valget

Husa svarer følgende på vurderingen av andre vaksinelokaler:

- En tverrfaglig gruppe på tvers av byrådsavdelingene har gjort et grundig arbeid i vurdering av hoteller, kirkebygg, idrettshaller, stadioner, kulturarenaer og lignende. Vi har kommet fram til at Bergenshallen er av de mest egnede stedene, og byrådet kommer til å stå fast på den beslutningen.

Guerra forteller at de har sett etter muligheter til å trene andre steder, men sier at kapasiteten er sprengt.

- Da vil dette gå utover de andre klubbene i Bergen, slik at flere lag vil miste treningstid. Det vil bli et regnestykke som ikke vil gå opp, sier Guerra.

Frykter frafall

Hockeylederen forteller at klubben har jobbet steinhardt gjennom pandemien med å holde på medlemmer, men frykter at så lang tid uten hall vil få konsekvenser.

- Vi er ganske få allerede, og hvis et par personer slutter på hvert lag, da er det enkelt og greit ikke noe lag lenger. Vi vet jo at det er store frafall i ungdomsårene, og når vi ikke engang har et sted å trene, blir valget enda enklere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer