Corona og breddeidrett

Kastes ut: - Krise

Ishockeyklubb raser over lokalmyndighetenes vaksinevalg. Nå frykter de at klubben vil gå i oppløsning.

SKUFFET: Leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra mener idretten ikke tas på alvor av byrådet i Bergen. Foto: Privat
SKUFFET: Leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra mener idretten ikke tas på alvor av byrådet i Bergen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vår bestemte Bergen kommune at Bergenshallen skulle brukes som vaksinasjonssted. En av lovnadene var at hallen skulle leveres tilbake til idretten 1. august, men vaksineringen er utsatt i minst ni uker til.

- Dette er krise for oss, og vil bety at flere av våre lag verken får trene eller spille kamper i den kommende sesongen, sier leder i Bergen ishockeyklubb, Martin Hansen Guerra til Dagbladet.

Hockeysesongen starter vanligvis i starten av oktober. Da er lagets hjemmebane fortsatt et vaksinasjonssted.

Guerra forteller at det kan bety at herrelaget i 2. divisjon og kvinnelaget i 1. divisjon blir utelatt fra sine serier. Aldersbestemte lag vil også lide mye av dette, forteller lederen.

- Vi snakker over 30 voksne og 40 ungdommer som ikke får utløp for lidenskapen sin. Denne hallen har også vært utrolig viktig for barna under pandemien, for å ha sosial omgang. De har ikke noe annet tilbud, alt annet er stengt.

- Tøff prioritering

Forlengelsen av Bergenshallen som vaksinasjonssted skyldes en forskyvning i vaksineleveranser fra FHI sammenliknet med det som ble estimert. Det forteller byråd for helse i Bergen, Beate Husa til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer