UTE AV TOUREN: Tony Martin og Luke Rowe. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
UTE AV TOUREN: Tony Martin og Luke Rowe. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

Kastes ut av Tour de France etter bråk

Tony Martin og Luke Rowe kastes ut av treukersrittet - etter bråket på den 17. etappen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Situasjonen hvor tidligere verdensener på tempo Tony Martin, med fire VM-gull på tempo og fem etappeseirer i Tour de France, tilsynelatende forsøkte å presse Luke Rowe ut av veien på dagens etappe, får harde konsekvenser.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) viser ingen nåde: Begge rytterne blir kastet rett ut av touren etter hendelsen.

Det skriver blant annet TV 2 og danske B.T.

- De har valgt å kaste Tony og Luke ut av løpet. Det føles utrolig strengt, sier Brailsford til TV 2.

Luke Rowe, som er sentral hjelperytter og brikke rundt fjorårsvinner Geraint Thomas, er svært skuffet over at han ikke får fullføre årets utgave av Tour de France.

- Det er det største idrettsarrangementet i verden. Å komme hit med dette laget, og mange gode venner... Det føles som at jeg har skuffet dem, og jeg har selvsagt skuffet meg selv. Begge prøvde å gjøre jobben vår. Kanskje tråkket begge over streken, men jeg synes ingen av oss fortjener å kastes ut, sier han til kanalen.

Tony Martin synes avgjørelsen, som gjør at sammenlagthåpene Geraint Thomas (Ineos), Egan Bernal (Ineos) og Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) alle mister viktige hjelperyttere i Tour de France-avslutningen, er streng.

- Vi prøvde begge å gjøre en jobb. Kanskje gikk det litt over grensen, men det føles litt hardt å bli kastet ut av løpet. Ingen av oss fortjener det, sier Martin til dansk TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer