Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastet balltre på dommeren

Nå er Delmon Young utestengt i 50 kamper - uten lønn.

(Dagbladet.no): Blant alle unge baseballtalenter i USA var Delmon Young førstevalget til Major League Baseball-klubben Tampa Bay Devil Rays i 2003.

I fjor ble han kåret til den nest beste spilleren i Minor League (den nest høyeste nasjonale divisjonen) av den anerkjente baseball-magasinet Baseball America.

Denne våren var det forventet at Young (20) skulle få spise kirsebær med de store gutta i Tampa Bay.

Men det var før han kastet et balltre i brystet på dommeren.

Godtar straffen

Straffen er den strengeste i den nest høyeste ligaens 123 år gamle historie: Young er utestengt i 50 kamper, og må også klare seg uten lønn mens han har karantene.

- Femti kampers utestengelse er fair nok, og jeg kommer til å sone straffe min, sier baseball-rebellen.

Han legger til å at han ikke har for vane å miste selvkontrollen.

- Jeg har ikke problemer med å styre temperamentet mitt. Jeg har bare konkurranseinstinkt og lar følelsene ta overhånd noen ganger. Jeg er nødt til å kontrollere dem bedre, erkjenner han.

Ikke første gang

At Young ikke har problemer med sitt ustyrlige temperament er likevel en sannhet med visse modifikasjoner: I 2005 måtte han sone en tre kampers karantene etter at han hadde dultet borti en dommer i en kamp for Tampa Bays farmerlag.

Young har gått med på å avtjene en 50 timers samfunnsstraff i tillegg til de 50 kampene. Siden det er et svært tett kampprogram i baseballigaene i USA, kan han være tilbake på banen allerede 19. juni.

PS! Dommeren ble ikke skadet av det flygende balltreet.

<B>HISSIG:</B> Stortalentet Delmon Young uttrykte sin misnøye med dommeren ved å kaste baseballkølla i brystet hans. Nå går han glipp de neste 50 kampene.
<B>STJERNEBROR:</B> Delmon Youngs bror er ingen ringere enn Detroit Tigers-stjernen Dmitri Young.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling