Kastet bluss inn i leiligheter

Bråket på Åråsen fortsatte etter dagens eliteseriekamp mellom Lillestrøm og Vålerenga. Utenfor er supportere observert med jernstenger.

ÅRÅSEN: Supportere kaster her bluss inn i en leilighet tilknytta Åråsen stadio. Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm ble preget av kaos. Video: Christensen / Liereng Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRÅSEN / OSLO (Dagbladet): Det var fortsatt bråk på Åråsen i tida etter at dommeren blåste av dagens hatoppgjør mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Det startet med at VIF-supporterne begynte å kaste bluss inn i leilighetene bak bortetribunen på stadion etter at kampen var ferdig.

I perioden etter var det tilrop til kaos på tribunene. Folk forsøkte å presse seg bort fra plassene de sto på og ut på banen.

SUPPORTERE: På kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion.
Foto: Terje Bendiksby / NTBScanpix
SUPPORTERE: På kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTBScanpix Vis mer

Det virker som politiet har kontroll på situasjonen nå. Politiet meldte at alle må forlate stadion cirka 18.20, og ga samtidig beskjed om at de som ble igjen brøt politiets pålegg, og måtte ta konsekvensene av det.

Dagbladets journalist på stedet forteller klokka 18.43 at det virker som situasjonen utenfor Åråsen har roet seg ned, og at mange av supporterne har blitt geleidet bort fra området.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Karianne Knudsen, sier til Dagbladet at flere er blitt innbrakt:

- Åråsen begynner å bli tømt for supportere. Mange blir fraktet bort i busser. Vi hadde tre bortvisninger før kamp, og det er to til som er innbrakt etter kampen. Det er blitt observert folk med jernstenger og andre som har dekket til ansiktet, sier hun til Dagbladet like før klokka 19.00.

- Frykter dere at dette skal eskalere når supporterne nå går ut i gatene?

- Vi har fokus på å skille av supporterne, og har mye politi ute i gatene, sier Knudsen.

Dagbladet har vært i kontakt med NFFs sikkerhetssjef Geir Ellefsen etter kampen. Han ville ikke kommentere noe på nåværende tidspunkt.

- Det var enorm temperatur før kampen. At det kom til å skje noe regnet vi med. VI har fantastiske supportere, og de var fantastiske i dag også. Og så har vi noen få som ødelegger for alle. Det blir litt mye når det blir skutt opp fyrverkeri. VI skal være glad for at vi har sånne kamper, men det er lett at noen få ødelegger for helheten, sier Ronny Deila til Discovery.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer