MÅL: LSK jubler for scoring, mens Peter Orry Larsen henger med hodet. Foto: NTB scanpix / Hommedal, Marit
MÅL: LSK jubler for scoring, mens Peter Orry Larsen henger med hodet. Foto: NTB scanpix / Hommedal, MaritVis mer

Poengdeling mellom Brann og LSK

Kastet bort ny mulighet til å ta innpå Rosenborg

For andre runde på rad kunne Brann spise av RBKs forsprang. For andre runde på rad mislykkes de.

  • Brann - Lillestrøm 1-1 (0-0)

Både Rosenborg og Brann tapte i forrige serierunde, og bergenserne kastet slik sett bort en stor mulighet til å ta innpå trønderne i gullkampen.

Når RBK avga poeng nok en gang mot Sandefjord søndag kveld, fikk Brann en ny mulighet til å gjøre det spennende i toppen av norsk fotball.

Men med Lillestrøm på besøk klarte ikke hjemmelaget å benytte seg av muligheten. Brann gikk først opp i ledelsen, men innbytter Kristoffer Ødemarksbakken sikret uavgjort 12 minutter før slutt.

- Det var bra gjort av Kippe. Dette var et veldig viktig poeng, og kan utgjøre forskjellen til slutt. Jeg hadde håpet å starte i dag, men jeg må benytte muligheten når jeg kommer inn, sa han til Eurosport etter kampen.

Store sjanser

Lillestrøm satte umiddelbart press på Brann i Bergen. Ikke ett minutt var spilt da hjemmelagets unge målvakt, Markus Pettersen, akkurat fikk klarert ballen foran en jagende Thomas Lehne Olsen.

Noen minutter seinere fikk LSK en serie med store sjanser. Det var tilløp til kaos inne i Branns 16-meter, hvor det ble kriget, blokkert og handset. Debutant Christian Eggen Rismark ble truffet i hånda, men den var i en naturlig posisjon da ballen fikk kontakt, og dommeren lot midtstopperen slippe med skrekken.

Branns første

Kvarteret ut i oppgjøret var Lehne Olsen svært nære å styre inn en fortjent ledelse til bortelaget, men nok en gang var Brann heldige og kunne puste lettet ut.

Vertenes første store sjanse kom like etter ved Steffen Lie Skålevik. Et langt innkast ble stusset videre til spissen, som brente til på halvvolley. Ballen føyk høyt over.

Skålevik var plassert i en uvant kantposisjon fra start, men spissen fant seg aldri helt til rette her. Etter pause kom Deyver Vega inn for han.

I ledelsen

Det ble en langt roligere start på den andre omgangen i Bergen, og ingen av lagene klarte å skape de aller største sjansene. Men etter en god første omgang av LSK, maktet Brann å ta større grep om kampen.

Og nesten midtveis i omgangen løsnet det for hjemmelaget. Gilbert Koomson fikk slått inn fra høyrekanten og fant Taijo Teniste som kom fossende fram fra sin høyreback-posisjon.

Med et følsomt touch styrte estlenderen ballen i en lekker bue over Lillestrøm-keeper Marko Maric og sendte Brann i ledelsen.

Utlikning

Vertene fikk imidlertid ikke beholde ledelsen spesielt lenge, for 12 minutter før slutt kom utlikningen.

Frode Kippe vant en hodeduell mot Vito Wormgoor etter et frispark, og fikk nikket ballen videre inn i feltet. Der strakk Kristoffer Ødemarksbakken fram en lang fot og fikk pirket inn 1-1.

Det holdt seg kampen ut til tross for flere store Brann-sjanser og lagene tok med seg ett poeng hver fra oppgjøret. Dermed maktet ikke Brann å ta innpå Rosenborg denne runden heller, og avstanden lagene imellom er fremdeles fire poeng.