Premier League

Kastet bort poeng - spiller slaktes

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United dominerte mot Wolverhampton, men klarte bare 1-1. Paul Pogba bommet på straffe og Daniel James ble slaktet av hjemmefansen for filming.

DRESSKLEDD: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarte bare ett poeng borte mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix
DRESSKLEDD: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarte bare ett poeng borte mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Wolverhampton - Manchester United 1-1

MOLINEUX STADIUM (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kom i kveld til Molineux Stadium stinne av selvtillit etter åpningsseieren over Chelsea.

En positiv vind har feid over klubben den siste uka. Og det åpnet på utmerket vis også mot Wolverhampton. Etter 27 minutter sendte Marcus Rashford en stikker til Anthony Martial, som dundret ballen i mål.

Klinisk. Elegant. Uten diskusjon.

Rúben Neves og Wolverhampton utliknet til 1-1 etter 55 minutter på et vakkert langskudd. Tolv minutter seinere kunne United gått opp i 2-1 på straffespark, men Paul Pogba bommet.

Dermed endte det med et skuffende uavgjort for United på Molineux.

MÅLJUBEL: Anthony Martial og Marcus Rashford feirer 1-0-scoringen. Foto: NTB Scanpix
MÅLJUBEL: Anthony Martial og Marcus Rashford feirer 1-0-scoringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi dominerte kampen og fikk det første målet. Vi visste at de ville komme ut i fyr og flamme i andre omgang. Trolig fikk de målet de fortjente. Så tok vi kontroll over kampen igjen og kunne ha vunnet, sier Solskjær.

- Første omgang var en moden forestilling. I andre var vi slurvete. Men vi er et ungt lag som lærer. I dag lærte vi på banen.

To straffeskyttere

Flere eksperter reagerte på at Pogba selv tok straffesparket etter at han ble felt. Til det svarer Solskjær at det er to straffeskyttere i United: Rashford og Pogba. Han som føler at han har dagen, tar det.

Første omgang bar preg av at Solskjærs nyinnkjøpte spiller, Daniel James, klarte å gjøre seg kraftig upopulær blant hjemmefansen.

Han falt lett en gang i innledningen av kampen. Da han gjorde det samme etter 24 minutter i duell med João Moutinho, reagerte dommeren og ga gult kort.

- Faller han en gang til blir han sendt rett ut, sa BBC-ekspert Chris Sutton. Resten av kampen måtte James tåle kraftig pipekonsert. Da han ble byttet ut rett før slutt, var det massivt.

- Jeg har ikke sett situasjonen igjen på TV, sier Solskjær, som er usikker på det gule kortet fordi «James er en rask spiller og at det er naturlig at han beskytter seg selv».

Elektrisk

Stemningen på Molineux Stadium var elektrisk i åpningsminuttene. En intim stadion med kapasitet på nærmere 32.000 tilskuere.

Wolverhampton har selv vært inne i en positiv periode med 0-0 mot Leicester i åpningskampen. Torsdag gikk laget videre fra Europa League-kvaliken etter å ha slått armenske Pyunik med 8-0 sammenlagt. Men manager Nuno Espírito Santo advarte:

- Dette er en ny kamp. Det som har skjedd teller ikke.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Åpningsminuttene var tamme, men med United-press. Med Romelu Lukaku solgt til Inter, krever Solskjær mye av duoen Rashford og Martial. De to skal ha studert videoer av tidligere United-helter - blant andre Cristiano Ronaldo - for å lære av mesteren.

1-0-scoringen etter 27 minutter var også som hentet ut av alle lærebøker. Rashford fant Martial med en stikker - og sistnevnte banket ballen opp i nettmaskene.

Flere scoringer ble det ikke i første omgang. United ledet fortjent.

Mye energi

Wolverhampton angrep andre omgang med stor energi. Reduseringen kom etter 55 minutter. Ruben Neves dunket ballen inn på lekkert vis.

Scoringen ble ikke umiddelbart godkjent. Dommeren ville sjekke en situasjon på kort corner i forkant. Da kunne du høre Wolverhampton-fansens misnøye på Molineux Stadium.

Oversatt til norsk ba de VAR dra et visst sted.

Målet var en kalddusj for Ole Gunnar Solskjær og co. Men mye kunne rettes opp da Pogba ble felt i det 67. minutt. Han tok selv straffesparket, men keeper reddet.

Dermed endte det 1-1 på Molineux.

- Vi fikk et straffespark som normalt skulle gitt oss to poeng til. Noen ganger redder keeper, sier Solskjær, som helt tydelig ikke var fornøyd på pressekonferansen etter kampen.

Artikkelen oppdateres!