BOM: Riyad Mahrez sendte straffesparket himmelhøyt over. Foto: Scanpix
BOM: Riyad Mahrez sendte straffesparket himmelhøyt over. Foto: ScanpixVis mer

Liverpool mot Manchester City

Kastet bort seieren med grov straffebom

Toppkampen i Premier League ble en sjansefattig stillingskrig, men Riyad Mahrez får neppe sove godt i natt.

  • Liverpool - Manchester City 0-0 (0-0)

Jürgen Klopp er en av få managere som historisk sett har et overtak på Pep Guardiola. De to møttes også da tyskeren ledet Dortmund og spanjolen var i Bayern München, og totalt sett står Klopps lag med sju seirer, to uavgjort og fem tap.

Liverpool var også et av ytterst få lag som klarte å knuse City i deres ellers nærmest prikkfrie fjorårssesong. Merseyside-klubben påførte City ett av to tap i ligaen, og sendte de lyseblå på hodet ut av Champions League. Blant annet med en sterk 3-0-seier på hjemmebane.

Den gangen ble City-bussen angrepet av Liverpool-supportere på vei til Anfield. Søndag entret Guardiola og hans menn nok en gang løvens hule.

Stillingskrig

Flere av de siste oppgjørene mellom lagene har vært svært målrike, men i løpet av de første 45 minuttene fikk de frammøtte se to lag som behandlet hverandre med forsiktighet.

Pep Guardiola har tidligere gjort uttrykk for at han aldri tilpasser seg motstanderen, men mot Liverpool jobbet flere av Citys offensive menn knallhardt defensivt for å stoppe de rødes fryktede overganger.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino fikk begrenset med spillerom, og de aller største sjansene uteble. Salah var nære ved én anledning, men ellers var det svært stille rundt Ederson.

I andre enden av banen var det like stille, men kanskje skulle gjestene hatt straffe?

På TV-bildene så det ut som at Dejan Lovren sparket Sergio Agüero over ende innenfor 16-meteren, men dommeren blåste aldri i fløyte. De samme TV-kameraene plukket også opp spissen, som så ut til å ta dommerens parti ved å vifte bort lagkameratenes protester.

Små sjanser

Både Liverpool og Man. City sto med seks seire og én uavgjort for søndagens oppgjør, og helt i toppen av Premier League. En seier ville dermed gi et etterlengtet overtak på tittelrivalen, et tap ville være tilsvarende

Stillingskrigen som kjennetegnet den første omgangen fortsatte etter pause, og den første sjansen kom da Riyad Mahrez banket ballen en liten meter utenfor stolpen etter 60 minutter. Ikke lenge etter forsøkte Salah seg i andre enden, men Ederson holdt skuddet trygt.

- Underholdningsmessig har det vært en ganske kjedelig fotballkamp, mente TV2s kommentator, Petter Myhre, om hva de to topplagene serverte på Anfield.

Grov bom

Da gjensto det ti minutter av kampen, og ingen av lagene hadde satt et nevneverdig press på motstanderen. Fem minutter før slutt ble imidlertid City tildelt et straffespark, og Mahrez fikk en unik mulighet til å sende - gjestene i føringen.

David Silva spilte fri Leroy Sané, og en klumsete takling fra Virgil van Dijk sendte vingen i bakken. Fra 11-meteren er imidlertid Mahrez langt ifra sikker, og sto med fire bom på sine sju siste forsøk da han fikk oppgaven med å overliste Alisson. Og angriperen blåste ballen høyt over tverrliggeren. Fem bom på åtte forsøk for City-spilleren.

- Det var straffe og det sa jeg til dommeren etter kampen, men jeg er glad for at vi ikke slapp inn, sa van Dijk etter kampen.

Gabriel Jesus plukket først opp ballen fordi han trodde det var han som skulle ta straffesparket. TV-bildene viste imidlertid at det var Pep Guardiola som beordert Mahrez til å ta det i stedet.

- Han hadde motet og ballene til å ta straffen. Men dette er noe som skjer av og til, sa manageren om bommen etter kampen.

De lyseblå hadde ikke tatt poeng på Anfield siden 2012 før søndagens kamp. Forrige seier kom i 2003.