Kastet dress

Halvor Egner Granerud ligger 48 poeng bak Dawid Kubacki i verdenscupen. Skrekken er at disken i Finland - som han var uenig i - får konsekvenser for sammendraget: - Dressen gikk i søpla. Den var ubrukelig, sier han.

JAKTER KULA: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB
JAKTER KULA: Halvor Egner Granerud. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det brygger opp til en thriller i verdenscupen i hopp. Dawid Kubacki (32) har skaffet seg et forsprang på 48 poeng til Halvor Egner Granerud (26). Mye tyder på at kampen om sammenlagtseieren står mellom polakken og nordmannen.

Når diskusjonen går i hoppkretser, kan enkelte ikke fri seg fra å nevne det som skjedde i finske Ruka i november. Granerud kom på femteplass, men ble disket og mistet 45 poeng. Hadde han fått disse poengene, ville det bare skilt tre poeng mellom de to rivalene i dag.

GODE KONKURRENTER: Sloveneren Anze Lanisek gir Halvor Egner Granerud en klem etter seieren i Hoppuka. Dawid Kubacki til venstre. Foto: NTB
GODE KONKURRENTER: Sloveneren Anze Lanisek gir Halvor Egner Granerud en klem etter seieren i Hoppuka. Dawid Kubacki til venstre. Foto: NTB Vis mer

Til Dagbladet sier Granerud:

- Jeg håper inderlig at jeg ikke blir nummer to i verdenscupen, under 44 poeng bak vinneren. Den disken kommer jeg alltid til å være uenig i, erklærer han.

- Jeg ble disket på noe som er dumt, og som gjorde at jeg hoppet kortere. Årsaken var at det var forskjell i luft foran og bak på dressen. Det er sånne ting som kan skje. Jeg har slått meg til ro med det nå, men håper at det ikke blir avgjørende.

Hoppesset fortsetter:

- Jeg hadde ingen fordel av det. Dressen gikk i søpla etterpå. Den var ubrukelig. Jeg fikk fram at jeg ikke var enig, men jeg har lagt det bak meg.

TRIUMF: Halvor Egner Granerud vant Hoppuka som første nordmann på 16 år. Nå jakter han sammenlagtseier i verdenscupen også. Foto: Geir Olsen / NTB
TRIUMF: Halvor Egner Granerud vant Hoppuka som første nordmann på 16 år. Nå jakter han sammenlagtseier i verdenscupen også. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

I det samme rennet vant sloveneren Anze Lanisek. Erkerivalen Kubacki ble nummer fire.

Granerud tok et jafs i Japan i helga med to andreplasser og en tredjeplass. Førstkommende helg venter skiflyging i Kulm i Østerrike.

- Jeg hopper på et stabilt høyt nivå, påpeker han.

- Jeg var ikke den som hadde mest flyt i Sapporo. Men det gir en ekstra boost å komme seg gjennom en sånn helg som kan gi variasjon. Det var en stor opptur.

FLOTT HELG: Halvor Egner Granerud hoppet inn til to andreplasser og en tredjeplass i Sapporo i Japan. Foto: NTB
FLOTT HELG: Halvor Egner Granerud hoppet inn til to andreplasser og en tredjeplass i Sapporo i Japan. Foto: NTB Vis mer

En av dagene ble han omtalt som «Halvor Egner Granerud fra Polen» av speaker i bakken.

- Jeg har ingen planer om å bli polsk statsborger. Men det var det første rennet siden Ruka at det ikke var polakker på pallen. Jeg skjønner at speaker ikke helt kunne tro at det ikke var noen fra Polen der, sier 26-åringen og humrer.

Den kommende skiflygingshelga i Kulm bør være fordel nordmannen sammenliknet med Kubacki:

- Jeg gleder meg til å kjenne på kreftene. Det er en stund siden jeg har hoppet skiflyging, påpeker han.

- Verken jeg eller Kubacki er utpregede skiflygere. Det kan godt være at han kommer til Kulm på en måte som vi ikke har sett ham i skiflyging tidligere. Men jeg føler at jeg stiller sterkere, sier Granerud og tar utgangspunkt i tidligere resultater.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer