Kastet kjøleelement i ryggen på Lyn-keeper

EM-bråk i Sverige.

MÅLSKIVE: Svenskenes U21-keeper og Lyns sisteskanse, Johan Dahlin, ble truffet av flere gjenstander fra Serbia-svingen. Foto: AFP
MÅLSKIVE: Svenskenes U21-keeper og Lyns sisteskanse, Johan Dahlin, ble truffet av flere gjenstander fra Serbia-svingen. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) Sverige sikret seg i går kveld en plass i semifinalen i U21-EM på hjemmebane, da de slo Serbia i skjebnekampen i Malmö.

Det var det mange serbiske supportere på tribunen som ikke akkurat tok med fatning.

Én av dem som fikk merke dette på kroppen var den svenske Lyn-keeperen Johan Dahlin.

- Jeg ble blant annet truffet av et kjøleelement i ryggen. De kastet andre ting også, men jeg vet ikke helt hva alt var, sier han til Expressen.

- Ubehagelig
Rundt 500 serbiske fans hadde samlet seg bak det ene målet, og det var ikke bare de serbiske skuddene som traff Dahlin i den svenske 3-1-seieren - han ble også en målskive for frustrerte supportere.

HEIT STEMNING: De serbiske supporterne bak det ene målet skapte høy temperatur i Malmö. Foto: REUTERS
HEIT STEMNING: De serbiske supporterne bak det ene målet skapte høy temperatur i Malmö. Foto: REUTERS Vis mer

- Det er alltid ubehagelig når det blir kastet ting inn på banen. Du spenner deg litt, men jeg forsøkte å ikke tenke på det, sier sisteskansen.

Også i spillertunnelen ble det bråk.

Serbia fikk en straffe mot seg i starten av kampen og rett før pause ble Nenad Tomovic utvist. Da lagene var på vei inn til hvilen ble den svenske midtbanespilleren Emir Bajrami trakassert av flere serbiske spillere.

- De var på meg hele kampen og kom med kommentarer om opphavet mitt. Da vi gikk av banen sa lagkapteinen ting til meg som ikke har noe på en fotballbane å gjøre, sier Bajrami, som opprinnelig er fra Kosovo, til FotbollsExpressen.se.

- Helt kaos
Landslagstrener Tommy Söderberg, som tidligere har ledet A-landslaget til to EM- og ett VM-sluttspill, måtte gripe inn i tumultene som oppsto, og han havnet i en opphetet ordveksling med de serbiske spillerne.

UTVIST: De serbiske spillerne ble ikke roligere etter at Nenad Tomovic ble utvist rett før pause. Foto: EPA
UTVIST: De serbiske spillerne ble ikke roligere etter at Nenad Tomovic ble utvist rett før pause. Foto: EPA Vis mer

- Det var helt kaos, og Tommy grep inn. De angrep Emir og vi forsøkte å skille folk, sier U21-landslagets pressetalsmann Rasmus Bengtsson.

- Det ble noe gruff mellom Tommy og noen av deres spillere. Og når Tommy blir sint, da blir han sint, sier venstreback Emil Johansson til Aftonbladet.

Den serbiske lagkapteinen Milan Smiljanic ønsket ikke å svare på spørsmål fra svensk presse etter kampen.

Sverige skal nå møte England i semifinalen. I den andre semi'n møtes Italia og Tyskland.

MØTER ENGLAND: De svenske yndlingene skal møte England i semifinalen. Foto: AP
MØTER ENGLAND: De svenske yndlingene skal møte England i semifinalen. Foto: AP Vis mer