Kastet klærne i Paralympics

Mentalt syk, ifølge arrangørene.

(Dagbladet.no) Damen som snek seg forbi sikkerhetsvaktene kun iført BH og bukse under gårsdagens åpningsseremoni er mentalt syk skal vi tro arrangørene av Paralympics. Det melder NRK.

Norges representanter hadde nettopp begynt turen inn på stadion da damen løp til indre bane hvor hun begynte å kle av seg ytterligere. Der ble hun imidlertidlig stanset av sikkerhetsvaktene.

Motivet for situasjonen er usikkert, men det skal ikke ha vært en politisk protest. På vei ut av stadion prøvde hun imidlertidlig å sparke til en av de russiske deltagerne uten å lykkes.

Handicap-vennlig

Kinesiske myndigheter har arbeidet lenge for å gjøre Beijing handicap-vennlig. Mer enn 2000 «senkede» busser har blitt kjøpt inn og har begynt å operere i Beijings gater. 70 drosjer har blitt omgjort til å ha plass til rullestoler.

- Vi skal tilrettelegge for de nesten 1 million handikappede i Beijing slik at de kan delta mer i det offentlige liv, sier Tang Xiaoquan ifølge People\'s Daily.

Alle undergrunnsbanene har fått utganger med heis, og alle ansatte har fått opplæring i hvordan de skal hjelpe personer i rullestoler.

Mentalt syk: Damen som løp inn under åpningsseremonien kun iført BH og bukse er mentalt syk skal vi tro arrangørene av Paralympics. Foto: SCANPIX
Mentalt syk: Damen som løp inn under åpningsseremonien kun iført BH og bukse er mentalt syk skal vi tro arrangørene av Paralympics. Foto: SCANPIX Vis mer