Kastet krykke etter Hammarby-spiller

Dommeren avbrøt cupkampen på 6-4.

(Dagbladet.no): Den svenske fotballcupen setter sjelden store følelser i sving hos broderfolket.

Svenskene har ikke samme forhold til cupfinalen som vi har til den årlige høstfesten på Ullevaal eller de engelske Wembley-finalene.

Men i kveldens møte mellom Hammarby og Syrianska kokte det. Kampen ble «väldigt annorlunda», skriver FotbollsExpressen.se.

For når du kaster krykka di inn på banen - da er du sinna.

Hysjet på motstanderen? 

Hammarby tok oppskriftsmessig ledelsen 4-0 mot laget fra tredje øverste nivå. Men Syrianska kjempet seg på mirakuløst vis inn i kampen og sørget for ekstraomganger.

Erkan Zengin, som scoret 4-0-målet tidlig i andre omgang, gjorde forarbeidet til 5-4 og scoret selv 6-4 for Hammarby. Etter det siste målet gjorde han en gest med pekefingeren foran munnen som ble oppfattet som hysjing av Syrianska-fansen.

- Jeg hadde familien på tribunen. Det var ment som en gest til dem, sier Zengin til sportbladet.se.

UTVIST: Erkan Zengin (t.v.), her i Royal League-kamp mot Lillestrøm og Khaled Mouelhi i 2006, ble utvist da han satt på benken i kveld. Så kastet motstanderens fans en krykke etter ham. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix
UTVIST: Erkan Zengin (t.v.), her i Royal League-kamp mot Lillestrøm og Khaled Mouelhi i 2006, ble utvist da han satt på benken i kveld. Så kastet motstanderens fans en krykke etter ham. Foto: Jonas Ekströmer, Scanpix Vis mer

Syrianska-fansen svarte med å kaste mynter etter ham, men dramaet stoppet ikke der.

Utvist på benken

Zengin ble byttet ut, og mens han satt på benken i andre ekstraomgang fikk han sitt andre gule kort for kvelden. Angivelig for å ha kastet en flaske på en motstander. Selv benekter han at det var meningen.

- Jeg prøvde å stoppe ballen og hadde flaska i hånda. Det var en refleks, og så fløy flaska avgårde. Han jeg kastet på er en kamerat av meg, det er ikke snakk om at jeg kastet med vilje, sier Zengin.

Men etter utvisningen satte Zengin kursen mot garderoben. Og da kom altså ei krykke susende gjennom lufta. De bommet på Zengin, men dommeren avbrøt kampen i et kvarter. Spillet ble deretter satt igang igjen, og Hammarby vant 6-4.

Kastet krykke etter Hammarby-spiller