Kastet krykkene

Ole Gunnar Solskjær har kastet krykkene han har vært avhengig av siden kneoperasjonen i september.

Over en og en halv måned har gått siden Solskjær ble satt på sidelinja etter kneoperasjonen 23. september. Sir Alex Ferguson regnet med å måtte klare seg uten Solskjær i tre måneder. Også landslagslege Thor Einar Andersen mente nordmannen ville være uaktuell for spill de nærmeste tre månedene.

Nå har Solskjær kastet krykkene, og mulighetene for et comeback til jul, er høyst reelle.

- Jeg har akkurat gjort unna en uke med hard styrketrening og jeg har begynt å gå igjen. Krykkene er kastet. Dette er et steg i riktig retning, sier nordmannen til klubbens hjemmeside.

Tålmodig

Han håper å være klar til romjulas tradisjonelle ligaprogram, men kan ikke si noen eksakt dato eller kamp.

- Det er vanskelig å si når jeg er tilbake. Jeg må ta én dag om gangen. Jeg har aldri hatt denne typen skade før, så jeg må være tålmodig, sier han.

Solskjærs mulige julecomeback vil være viktig for United-manager Sir Alex Ferguson, som også har Paul Scholes og Wes Brown på sidelinja.

- Må prestere

United ligger for øyeblikket på tredjeplass på tabellen, henholdsvis to og ett poeng bak Arsenal og Chelsea. Det er 26 runder igjen av sesongen, 12 er tilbakelagt. Skal ManU hente hjem ligatrofeet, må laget prestere og fokusere på det de skal gjøre, skal vi tro Solskjær.

- Vi kan ikke stole på tradisjonene. Vi må prestere, og forhåpentligvis vil laget gjøre det.

- For øyeblikket ser det ut som om tittelen skal stå mellom tre lag, men en kan aldri si aldri i fotball.

(Dagbladet.no)

I RØDT TIL JUL? Ole Gunnar Solskjær har kastet krykkene, og er som ventet trolig aktuell i rødt til jul. Foto: REUTERS/SCANPIX