TILBAKE: Ara Abrahamian tapte for greske Theodoros Tounousidiy i Bulgaria i dag, men nå utelukker ikke svenskene at bryteren blir med til OL i London.Foto: SCANPIX/AFP/NIKOLAY DOYCHINOV
TILBAKE: Ara Abrahamian tapte for greske Theodoros Tounousidiy i Bulgaria i dag, men nå utelukker ikke svenskene at bryteren blir med til OL i London.Foto: SCANPIX/AFP/NIKOLAY DOYCHINOVVis mer

Kastet OL-medaljen og forlot brytesporten i raseri

I dag gjorde Abrahamian comeback - fire år etter skandalen.

(Dagbladet): Den svenske bryteren Ara Abrahamian sto for et av OL-historiens mest minneverdige øyeblikk i Beijing for snart fire år siden.

Abrahamian protesterte mot det svenskene kalte korrupte italienske dommere i semifinalen, og bestemte seg etter bronsefinalen for å aldri bryte igjen.

Under medaljeseremonien dro han bronsen over hodet, la den fra seg på brytematta, og forlot den kinesiske hallen med armen hevet.

- Dette var min siste match, sa han etterpå.

Men i dag var 37-åringen tilbake.

Vil ha ham med til London
Ifølge Aftonbladet gjorde Abrahamian comeback under en turnering i Bulgaria, da han tapte en kamp i 96-kilosklassen mot greske Teodoros Tounosidiy.

Og går det som den svenske olympiske komiteen ønsker, deltar bryteren i sommerens OL i London.

- Rutine og erfaring gir stabilitet og setter standarden for de yngre, så det er klart at det er kjempepositivt om Ara er med, sier SOK-president Stefan Lindeberg.

Høye mål
Trolig er det innsatsen i Bulgaria som avgjør om Abrahamian selv ønsker å satse skikkelig mot et comeback.

SKANDALEN: Ara Abrahamian ble utestengt i to år etter at han forlot medaljeseremonien i sinne over å ha blitt bortdømt i Beijing.Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
SKANDALEN: Ara Abrahamian ble utestengt i to år etter at han forlot medaljeseremonien i sinne over å ha blitt bortdømt i Beijing.Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX Vis mer

- Han har sett veldig bra ut, og det er veldig imponerende at han har holdt seg i så bra form. Men nå er det opp til ham selv hva neste steg blir, sier landslagsassistent Mohammad Babulfath til Aftonbladet.

- Han må være 110 prosent motivert. Han er ikke en bryter som drar til OL bare for å være med, alle vet at han har høyere mål enn det, sier Babulfath.

Abrahamians protest på medaljeseremonien i Beijing fikk ikke bare konsekvenser for ham. I utgangspunktet ble Sverige nektet lov til å arrangere internasjonale brytekonkurranser i to år, men denne dommen ble senere opphevet.

Abrahamian selv ble utestengt i to år, og mistet bronsen han først ikke ville ha.

Svensken tok sølv i OL for åtte år siden.