Kastet terning

Her er terningskastene Nils Arne Eggen ga de forskjellige Rosenborg-årgangene:

1995

- Det var det første året, og vi følte hver eneste kamp som en stor anledning. Vi vant to kamper, var ferske i sammenhengen, manglet erfaring og var altfor tynne framover. Og det var Steffen Iversens gjennombrudd - han spilte nesten like mange Mesterliga-kamper som seriekamper det året, og det sier jo en del om rutinen. Sjøl om vi hadde brukbar fart, så manglet vi mye på styrke og fysisk tyngde framover.

Kvalifisering:

Rosenborg- Besiktas 3-0

Besiktas- Rosenborg 3-1

Champions League:

Legia Warzawa- Rosenborg 3-1

Rosenborg- Blackburn 2-1

Rosenborg- Spartak Moskva 2-4

Spartak Moskva- Rosenborg 4-1

Rosenborg- Legia Warzawa 4-0

Blackburn- Rosenborg4-1

1996

- Sjøl om vi gikk til kvartfinalen etter lykkekvelden på San Siro, var vi bare hakket bedre enn året før. Vi tapte to ganger mot Porto, og det var ikke bra. Men åpningen i Göteborg var forrykende, vi hadde lært litt fra året før, men fortsatt var vi for ustabile. På Lerkendal ble vi utspilt av Milan, men på San Siro var vi heldige med kampforløpet. Og så spilte Jon Olav Hjelde enormt som stopper. Vi var nok blitt bedre defensivt.

Kvalifisering:

Panathinaikos- Rosenborg 1-0

Rosenborg- Panathinaikos 3-0

Champions League:

IFK Göteborg- Rosenborg 2-3

Rosenborg- AC Milan 1-4

Rosenborg- FC Porto 0-1

FC Porto- Rosenborg 3-0

Rosenborg- IFK Göteborg 1-0

AC Milan- Rosenborg 1-2

Kvartfinale (- 97):

Rosenborg- Juventus 1-1

Juventus- Rosenborg 3-0

1997

- Da var vi veldig gode. Og så langt er 97-laget det beste vi har hatt - jeg kaller det gromlaget. Vi slo Olympiakos 5- 1 og Real Madrid på Lerkendal, og fikk skikkelig revansje på Porto fra året før. Sigurd (Rushfeldt) hadde kommet og ga oss tyngde i midten. Vi var bedre defensivt og hadde sidebacker (Heggem/Bergdølmo) som også ga oss mye offensivt. Og så var jo Mini i godt slag. Men vi burde gått til kvartfinalen igjen. Det var bare uflaks og skjødesløshet som ødela to minutter før slutt i Aten. Akkurat det ergrer meg fortsatt.

Kvalifisering:

MTK Budapest- Rosenborg 0-1

Rosenborg- MTK Budapest 3-1

Champions League:

Real Madrid- Rosenborg 4-1

Rosenborg- Olympiakos 5-1

Rosenborg- FC Porto 2-0

FC Porto- Rosenborg 1-1

Rosenborg- Real Madrid 2-0

Olympiakos- Rosenborg 2-2

1998

- Trond (Sollied) var trener, og mine vurderinger kommer fra utsida. Det var bra, vi hadde den vanskeligste kvalifiseringen, men laget var ikke så stabilt dyktige som året før. Prestasjonene gikk fra under pari (Tyrkia) til meget solid og imponerende (Bilbao). Det kan skyldes at det var en del nye folk (Derek Sørensen, Basma og Totto) som trengte litt tid på å lære. Men likevel var det ikke så mye som manglet. 98-laget er den nest beste årgangen vi har hatt.

Kvalifisering:

Rosenborg- Club Brugge 2-0

Club Brugge- Rosenborg 4-2

Champions League:

Athletic Bilbao- Rosenborg 1-1

Rosenborg- Juventus 1-1

Rosenborg- Galatasaray 3-0

Galatasaray- Rosenborg 3-0

Rosenborg- Athletic Bilbao 2-1

Juventus- Rosenborg 2-0