Kastet ut av den norske OL-troppen for fyll og hærverk

- Uforenlig med å tilhøre troppen, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. Skal ha skjedd på vei hjem fra utested.

HÅNDTERER SAKEN: Toppidrettssjef Tore Øvrebø (t.v.) har håndtert saken med personen i støtteapparatet som ble satt i varetekt. Her sammen med medierådgiver i Olympiatoppen, Halvor Lea, som sendte ut en pressemelding i natt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HÅNDTERER SAKEN: Toppidrettssjef Tore Øvrebø (t.v.) har håndtert saken med personen i støtteapparatet som ble satt i varetekt. Her sammen med medierådgiver i Olympiatoppen, Halvor Lea, som sendte ut en pressemelding i natt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): En person i den norske OL-troppen ble natt til tirsdag pågrepet av politiet i Pyenongchang i Sør-Korea.

Vedkommende gjorde skadeverk i beruset tilstand. Nordmannen ble satt i varetekt.

Han har en støttefunksjon i en av idrettene i OL-troppen.

- Dette er et disiplinærbrudd som er uforenlig med å tilhøre den norske OL-troppen. Vedkommende er derfor tatt ut av tjeneste og ut av troppen. Nordmannen vil bli sendt hjem så snart saken er avklart med koreansk politi, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø i en pressemelding.

- Det står etter forholdene greit til med vedkommende. Vi vil ivareta ham så lenge han er i Korea, og følge ham opp når han kommer hjem til Norge.

VG skriver at personen skal ha motsatt seg arrestasjon og gjort skader på en sivil politibil. Boten skal være på 22.000 kroner.

Hjem i dag

Ifølge pressemeldingen har nordmannen godtatt å gjøre opp for skadeverket. Til Dagbladet sier Øvrebø at han ikke vil kommentere saken utover det som står i pressemeldingen:

- Pressemeldingen er alt jeg har tenkt å kommunisere i denne saken. Men personen blir sendt hjem i dag, bekrefter han.

HOVEDKVARTER: Flesteparten av de norske aktørene i OL bor i Olympic Village i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HOVEDKVARTER: Flesteparten av de norske aktørene i OL bor i Olympic Village i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Hvordan er nyheten blitt tatt imot i OL-troppen?

- Det er ikke så mange som har visst om det, svarer toppidrettssjefen.

Den norske troppen består av 109 utøvere. I tillegg kommer ledere, trenere og støttefunksjoner.

Lei seg

Vintersportssjef Helge Bartnes sier følgende til Dagbladet onsdag morgen:

BRAKK STAVEN: Det kjente spørsmålet «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?» ble først stilt i Dagbladet, åtte år etter hendelsen. Hør hva Oddvar Brå egentlig tenker om at hendelsen fra 1982 er blitt en del av den norske folkesjela. Vis mer

- Jeg kan legge til at vedkommende er veldig lei seg. Vi synes det er kjedelig å bruke tid på en sånn sak. Vi er her for å prestere, og håper det ikke blir flere liknende hendelser.

Bartnes fulgte prosessen på det lokale politihuset sammen med en representant for den norske ambassaden i Seoul.

- Saken er nå avrundet for vår del. Vedkommende synes det er riktig å bli satt på flyet hjem.

- Hvor skjedde dette?

- Det har ikke skjedd på et bestemt sted. Det har vært treff på et sted, og så skjedde det på turen hjem, forteller Bartnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer