FLERE HENDELSER: Hope Solo er utestengt fra landslaget i seks måneder. Nå forteller USAs landslagssjef om at Solo har begåtte flere overtramp som har terget ledelsen. Foto: Adalberto Marques/AGIF/REX/Shutterstock 
FLERE HENDELSER: Hope Solo er utestengt fra landslaget i seks måneder. Nå forteller USAs landslagssjef om at Solo har begåtte flere overtramp som har terget ledelsen. Foto: Adalberto Marques/AGIF/REX/Shutterstock Vis mer

USA-keeper Hope Solo:

Kastet ut av landslaget etter OL-utbrudd. Nå røper sjefen den egentlige grunnen

Hadde flere overtramp.

(Dagbladet): Den amerikanske fotballmålvakten Hope Solo (35) skapte furore i OL etter kvartfinaletapet mot Sverige. USAs fotballkvinner røk ut etter straffesparkkonkurranse, og etterpå gikk Solo til verbalt angrep:

- Vi spilte mot en gjeng feiginger, sa Solo.

Rett etterpå ble hun utestengt fra landslaget i seks måneder. Og medier og fotballeksperter over hele verden trodde det var på grunn av utbruddet rettet mot Sverige.

LANDSLAGSSJEF: Jill Ellis. Foto: AP
LANDSLAGSSJEF: Jill Ellis. Foto: AP Vis mer

Nå forteller USAs landslagssjef Jill Ellis at Solo er utestengt som et «resultat av flere handlinger».

- Det har vært noen utenomsportslige ting over tid. Og derfor har fotballforbundet tatt grep. Hver gang det har vært en hendelse, er det blitt gjort klart at det forventes at det er siste gang. Derfor måtte vi gjøre det nødvendige. Dessverre. Hopes intervju (etter Sverige-kampen) tvang oss til å handle. Dette var ikke en avgjørelse basert utelukkende på intervjuet. Det var en sum av handlinger som hadde satt oss alle i dårlig lys, sier landslagssjef Ellis til fotballandslagets hjemmesider.

Refs

Fotballpresident Sunil Gulati kalte Solo-utspillet uakseptabelt etter OL-nedturen, men det var altså en rekke overtramp som førte til utestengelsen på et halvt år.

- OL feirer og representerer idealer om fair play og respekt. Vi forventer at alle våre representanter følger disse prinsippene, sa Gulati.

Hope Solo selv har uttalt at hun ikke er fornøyd med behandlingen.

- Jeg føler jeg blir presset ut, for dette handler ikke om mine prestasjoner eller helsen min. Det handler om at de ikke liker meg... De vet at jeg kjemper for lik lønn, sier Solo, ifølge ESPN.

KASTET UT: Hope Solo fra USAs landslag. Foto: y Adalberto Marques/AGIF/REX/Shutterstock 
KASTET UT: Hope Solo fra USAs landslag. Foto: y Adalberto Marques/AGIF/REX/Shutterstock  Vis mer

Sint

Solo har vært en av flere kvinnelige fotballspillere i USA som har kjempet for at landslagskvinnene skal få like mye betalt som herrelandslaget.

- De bruker mine kommentaterer som en unnskyldning til å bli kvitt meg, slik at de ikke trenger å forholde seg til en sterk stemme, sier Solo.

Dette er ikke første gangen Solo er i trøbbel:

  • I 2012 arresterte amerikansk politi Solos daværende kjæreste, den tidligere NFL-proffen Jerramy Stevens, for overfall på henne. Saken ble henlagt på bevisets stilling, og paret giftet seg neste dag.
  • Solo avslørte en rekke pikante detaljer om livet bak gjerdene under OL. - Jeg har sett utøvere ha sex under åpen himmel, på plener og mellom bygninger. Folk mister litt hemninger, fortsetter landslagskeeperen.
  • I 2014 ble Solo selv arrestert for familievold mot halvsøsteren og sin 17 år gamle nevø. Ektemannen Stevens har kalt det hele «en heksejakt».
  • Tidligere samme år ble Solo et ufrivillig offer da flere nakenbilder av henne lekket på internett av hackere.- Det er ekstremt sørgelig og uheldig at så mange kvinners rettigheter krenkes av ulovlig lekkasje av private bilder. Dette er over grensen for menneskelig oppførsel, uttalte Solo den gang.
  • I fjor ble Solo utestengt fra landslaget i én måned. Angivelig fordi hun satt på med ektemannen da han ble arrestert mistenkt for fyllekjøring.