Kastet ut av Norway Cup for bruk av vold - mottatt som helter i hjemlandet

Russiske Cosmos møtt med blomster og gaver.

VARM VELKOMST: Spillerne og støtteapparatet til Cosmos ble møtt slik da de kom hjem til Russland. Foto: Pressefoto Stavropol
VARM VELKOMST: Spillerne og støtteapparatet til Cosmos ble møtt slik da de kom hjem til Russland. Foto: Pressefoto Stavropol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det russiske laget Cosmos ble i sommer kastet ut av Norway Cup. Det skjedde etter at flere spillere gikk fysisk til angrep på spillere på det norske guttelaget Herd fra Sunnmøre.

Russerne ble også ilagt en bot på 2000 kroner etter opptrinnet.

Nå har Cosmos blitt mottatt som helter i hjemlandet. Spillere og trenere ble møtt med blomster og gaver da de kom hjem til Russland. De fikk også takkebrev.

Myndighetene i byen Stavropol har selv lagt ut en pressemelding på sine hjemmesider i forbindelse med saken. De lovpriser de unge spillerne for at de «sto imot en bølge av negativitet».

«I 18 år deltok klubben i den norske turneringen Norway Cup, og fire ganger har de vunnet den. Dessverre er det ikke bare i elitesport at politikken blander seg inn. I år ble klubben utestengt fra den norske turneringen. Årsaken var en konflikt på fotballbanen, som ble provosert fram av spillerne på motstanderlaget», står det blant annet å lese.

Myndighetene i Stavropol overrakte selv gavene til klubbens spillere og støtteapparat.

- Jeg er oppriktig bekymret over våre barn i Stavropol. Da vi fikk vite alle detaljene bak den sensasjonelle historien, kom det tydelig fram at våre barn har blitt oppdratt skikkelig av kjærlighet til moderlandet. Innbyggerne og byens patrioter er alltid klare til å forsvare æren og verdigheten til familiene i byen, regionen og landet, sier Andrew Dzhatdoev, som er sjef for administrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer