LEGGER SEG FLAT: Den greske tresteghopperen Voula Papachristou har kommet med en uforbeholden unnskyldning etter en Twitter-spøk som kostet henne deltakelsen i London-OL. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Den greske tresteghopperen Voula Papachristou har kommet med en uforbeholden unnskyldning etter en Twitter-spøk som kostet henne deltakelsen i London-OL. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

Kastet ut av OL-troppen etter rasistisk myggvits om afrikanere

Gjorde narr av innvandrere i Hellas på Twitter.

(Dagbladet): Tresteghopperen Voula Papachristou er kastet ut av den greske OL-troppen etter å ha kommet med en mildt sagt upassende spøk med rasistiske undertoner på sin personlige Twitter-konto, melder nyhetsbyrået AP.

- Med så mange afrikanere i Hellas, får iallfall mygg som bærer på vestnilviruset spist hjemmelaget mat, skrev Papachristou, som også skal ha uttrykt støtte til et parti på ytterste høyre fløy i gresk politikk.

Meldingen ble raskt slettet etter å ha utløst harmdirrende reaksjoner, men den greske OL-komiteen mente det var et overtramp så grovt at Papachristou blir hjemmesitter under lekene i London og tok samtidig sterk avstand fra uttalelsen.

- Dette er i strid med verdiene og idealene til den olympiske bevegelsen, heter det i en uttalelse fra OL-komiteen, gjengitt av The Guardian.

Papachristou har seinere lagt seg paddeflat uten at det endrer på komiteens beslutning.

- Jeg ønsker å uttrykke en ektefølt unnskyldning for den uheldige og smakløse spøken jeg publiserte på min personlige Twitter-konto. Jeg er veldig lei meg og skamfull over den negative responsen jeg utløste siden jeg aldri mente å fornærme noen eller å gå på akkord med menneskerettighetene, skriver hun på Twitter.

- Drømmen min var knyttet til OL og jeg kunne umulig ha deltatt dersom jeg ikke respekterte lekenes idealer og verdier. Derfor kan ikke forsvare diskriminering av mennesker på bakgrunn av rase. Jeg ønsker å be alle mine venner og idrettskolleger som jeg kan ha fornærmet eller satt i forlegenhet om unnskyldning. Jeg beklager også overfor landslaget, såvel som folk og selskaper som har støttet meg gjennom friidrettskarrieren. Til slutt ønsker jeg å be om unnskyldning til treneren min og familien min, fortsetter hun.

OL-utøvere har lov til å skrive om sine opplevelser under lekene i London på sosiale medier, men det må skje innenfor visse rammer, som Papachristou gikk utenfor med god margin.