Kastet ut av OL-troppen etter rasistisk myggvits om afrikanere

Gjorde narr av innvandrere i Hellas på Twitter.

LEGGER SEG FLAT: Den greske tresteghopperen Voula Papachristou har kommet med en uforbeholden unnskyldning etter en Twitter-spøk som kostet henne deltakelsen i London-OL. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Den greske tresteghopperen Voula Papachristou har kommet med en uforbeholden unnskyldning etter en Twitter-spøk som kostet henne deltakelsen i London-OL. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Tresteghopperen Voula Papachristou er kastet ut av den greske OL-troppen etter å ha kommet med en mildt sagt upassende spøk med rasistiske undertoner på sin personlige Twitter-konto, melder nyhetsbyrået AP.

- Med så mange afrikanere i Hellas, får iallfall mygg som bærer på vestnilviruset spist hjemmelaget mat, skrev Papachristou, som også skal ha uttrykt støtte til et parti på ytterste høyre fløy i gresk politikk.

Meldingen ble raskt slettet etter å ha utløst harmdirrende reaksjoner, men den greske OL-komiteen mente det var et overtramp så grovt at Papachristou blir hjemmesitter under lekene i London og tok samtidig sterk avstand fra uttalelsen.

- Dette er i strid med verdiene og idealene til den olympiske bevegelsen, heter det i en uttalelse fra OL-komiteen, gjengitt av The Guardian.

Papachristou har seinere lagt seg paddeflat uten at det endrer på komiteens beslutning.

- Jeg ønsker å uttrykke en ektefølt unnskyldning for den uheldige og smakløse spøken jeg publiserte på min personlige Twitter-konto. Jeg er veldig lei meg og skamfull over den negative responsen jeg utløste siden jeg aldri mente å fornærme noen eller å gå på akkord med menneskerettighetene, skriver hun på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer