KASTET UT: En argentinsk supporter blir bedt om å forlate området som følge av dårlig oppførsel. Foto: Heuler Andrey/AGIF/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KASTET UT: En argentinsk supporter blir bedt om å forlate området som følge av dårlig oppførsel. Foto: Heuler Andrey/AGIF/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Kastet ut av tennisarena etter tåpelig oppførsel: - Veldig bisart

Ellevilt publikum forsøkte å sette gullvinner Murray ut av spill.

Juan Martin Del Potro – Andy Murray 5-7, 6-4, 2-6, 5-7

(Dagbladet): Skotske Andy Murray forsvarte gullet fra London-OL for fire år siden da han i natt slo Juan Martin del Potro fra Argentina i finalen.

Underveis i kampen var det tydelig at flere av tilskuerne ikke hadde for vane å være på tenniskamp. OL tiltrekker seg mange typer folk, og deler av publikum gjorde at kampen minnet mer om en fotballkamp på tribunen.

Del Potro hadde en større fanskare enn Murray på plass, og flere av dem var kledd opp i fotballdrakter for anledningen. Både Boca Juniors og den argentinske legenden Maradon var representert på tøyet.

Flere forsøkte også å psyke ut Murray ved å rope mot ham da han skulle slå, noe som ikke akkurat er god etikette i tennis.

Frustrert

Det toppet seg da skotten kunne avgjøre kampen i det fjerde settet. Akkurat i det 29-åringen skulle slå var det en mann som brølte mot skotten for å sette ham ut.

Det fungerte.

En frustrert Murray var tydelig oppgitt over oppførselen, en oppførsel han ikke er vant med i de store turneringene. Folk i sosiale medier reagerte også kraftig.

«Hva i huleste skjedde det? Hva var det en i publikum sa? Veldig bisart. Det var bokstavelig talt en gylden anledning for Murray», skriver The Independent-skribent Amol Rajan på Twitter.

Etterpå hadde vaktene på arenaen fått nok, og mannen som ropte ble geleidet ut av området. TV 2-kommentatorene Kim Robin Haugen og Jan Frode Andersen omtalte ham som en «snømann» etter episoden.

- Fantastisk atmosfære

Seinere avgjorde Murray kampen til sin fordel ved å vinne det siste settet 7-5. Etterpå var han også diplomatisk da han ble spurt om hva han mente om publikum:

- Jeg syns det var en fantastisk atmosfære. Det var ikke så mange problemer.

Gullvinneren mener samtidig at det var en slitsom kamp.

- Dagens match var veldig opp-og-ned, veldig stressende. Vi hadde mange sjanser, begge to, og det var en lang og slitsom kamp. Jeg er glad jeg kom meg gjennom det, sier Murray.

P.S. Argentina og Storbritannia har en mørk forhistorie. Falklandskrigen var en ti uker lang krig mellom nasjonene etter at Argentina invaderte Falklandsøyene og Sør-Georgia på 80-tallet. i 2016 ble landene enige om å begynne et nytt vennskap og finne tilbake til det sterke forholdet de har hatt historisk sett.