Halvor Egner Granerud:

Kastet ut kula!

Halvor Egner Granerud (24) vil ikke ha verdenscupkula hjemme i leiligheten. - Jeg merket at blikket alltid endte på den. Det tror jeg kan være forstyrrende i det lange løp.

TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud holder fram kula som viser at han er sammenlagtvinner i verdenscupen. Det skjedde 28. mars i Planica. Foto: NTB
TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud holder fram kula som viser at han er sammenlagtvinner i verdenscupen. Det skjedde 28. mars i Planica. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Halvor Egner Granerud nyter livet etter en praktfull sesong i hoppbakken. Han vant verdenscupen sammenlagt - og var verdens soleklare nummer én - helt til han fikk corona under ski-VM i Oberstdorf.

Granerud fikk utdelt den prestisjetunge krystallkula da verdenscupen avsluttet i Planica i slutten av mars. Sterke følelser var i sving. Men nå har han tatt grep hjemme i leiligheten i Trondheim.

Kula er rett og slett kastet ut! Nå står den hos foreldrene i Asker.

- Hvorfor?

- Jeg hadde den stående på spisebordet i Trondheim i 11-12 dager. Det var nok, egentlig, forteller Granerud til Dagbladet.

- Jeg tror ikke dette er noe du har godt av å se på hver dag som utøver. Jeg tror det er lett å bli fortapt og bare se på den. Du kan tro at du får flere sånne, uten å legge ned et like hardt arbeid som du gjorde før denne sesongen. Jeg tror den kan bli litt «Ringenes herre». Jeg merket at blikket alltid endte på den. Det tror jeg kan være forstyrrende i det lange løp.

- Så nå står kula på hedersplass hos foreldrene dine?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer