Halvor Egner Granerud:

Kastet ut kula!

Halvor Egner Granerud (24) vil ikke ha verdenscupkula hjemme i leiligheten. - Jeg merket at blikket alltid endte på den. Det tror jeg kan være forstyrrende i det lange løp.

TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud holder fram kula som viser at han er sammenlagtvinner i verdenscupen. Det skjedde 28. mars i Planica. Foto: NTB
TIL TOPPS: Halvor Egner Granerud holder fram kula som viser at han er sammenlagtvinner i verdenscupen. Det skjedde 28. mars i Planica. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Halvor Egner Granerud nyter livet etter en praktfull sesong i hoppbakken. Han vant verdenscupen sammenlagt - og var verdens soleklare nummer én - helt til han fikk corona under ski-VM i Oberstdorf.

Granerud fikk utdelt den prestisjetunge krystallkula da verdenscupen avsluttet i Planica i slutten av mars. Sterke følelser var i sving. Men nå har han tatt grep hjemme i leiligheten i Trondheim.

Kula er rett og slett kastet ut! Nå står den hos foreldrene i Asker.

KYSSET: Verdenscupen sammenlagt er den største bragden i Graneruds karriere. Foto: NTB
KYSSET: Verdenscupen sammenlagt er den største bragden i Graneruds karriere. Foto: NTB Vis mer

- Hvorfor?

- Jeg hadde den stående på spisebordet i Trondheim i 11-12 dager. Det var nok, egentlig, forteller Granerud til Dagbladet.

- Jeg tror ikke dette er noe du har godt av å se på hver dag som utøver. Jeg tror det er lett å bli fortapt og bare se på den. Du kan tro at du får flere sånne, uten å legge ned et like hardt arbeid som du gjorde før denne sesongen. Jeg tror den kan bli litt «Ringenes herre». Jeg merket at blikket alltid endte på den. Det tror jeg kan være forstyrrende i det lange løp.

- Så nå står kula på hedersplass hos foreldrene dine?

- Den står på et skap i stua hjemme hos mamma og pappa. Jeg vet ikke om du kan kalle det for en hedersplass. Men den står godt synlig. Jeg tror den vil gi mer glede i Asker enn i Trondheim.

NUMMER ÉN: Granerud hadde en perfekt sesong før han fikk corona. Foto: NTB
NUMMER ÉN: Granerud hadde en perfekt sesong før han fikk corona. Foto: NTB Vis mer

- Så nå har du ingen premier hjemme?

- Jeg tror jeg kommer til å ha premien for andreplassen i Garmisch-Partenkirchen (nyttårshopprennet). Så kan jeg se på den i stedet, og bruke den som motivasjon til å bli bedre.

Granerud får stadig spørsmål om han vil klare å gjenskape suksessen neste sesong. Nordmannen vant elleve verdenscuprenn og var sensasjonell. Han bruker alle spørsmålene som motivasjon, men erkjenner også utfordringer - og noen bekymringer - knyttet til coronaviruset som rammet ham under ski-VM.

- Det er jo sånn at kroppen blir brutt ned i løpet av en lang sesong med mye reising. Jeg føler meg ikke så pigg som jeg skulle ønske at jeg var på dette tidspunktet, forteller han.

ISOLASJON: Etter at Halvor Egner Granerud testet positivt for coronaviruset, ble det kjent at også mediesjef Steinar Bjerkmann må i isolasjon. Video: NTB / Bjørge Dahle Johansen Vis mer

- Spørsmålet er hvor mye av det som er corona, og hvor mye skyldes det den lange sesongen. Det er noe jeg kommer til å være obs på. Jeg kommer til å følge med hvis jeg ikke får det svaret jeg vil at kroppen skal gi i løpet av kort tid. Vi begynner med mer organisert trening i mai. Den viktigste tekniske jobben gjøres i oktober, forteller han.

Til vinteren venter både OL og skiflygings-VM på hjemmebane i Vikersund.

- Jeg merker at det trigger allerede, sier Granerud, som hoppet inn pengepremier for 1,9 millioner kroner i verdenscupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer