Garderobebråk i Manchester

Kasting av flasker og utdeling av slag: Nå etterforskes garderobebråket

Dette skal ha skjedd, ifølge engelske aviser.

ROLIG FØR STORMEN: Før og under kamp var det stort sett god stemning mellom spillerne. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ROLIG FØR STORMEN: Før og under kamp var det stort sett god stemning mellom spillerne. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Det gikk en kule varmt i garderoben etter søndagens rivaloppgjør mellom Manchester United og Manchester City, ifølge britiske medier.

Det hele skal ha startet fordi Manchester United-manager José Mourinho ikke var fornøyd med at de lyseblå spilte musikk og feiret høylydt i garderoben etter 2-1-seieren på Old Trafford.

United skal ha blitt tatt på senga over feiringen til ligalederne, som ifølge en kilde omtaler feiringen «som om de hadde vunnet ligaen».

Det som så skjedde, var ifølge britiske aviser som BBC, The Guardian og The Telegraph dette (i tilfeldig rekkefølge):

* Politiet måtte bryte inn i tumulter mellom 20 spillere og medlemmer av støtteapapratet som barket sammen.

* Det ble kastet flasker og delt ut slag. En som skal ha blitt truffet av en flaske er Pep Guardiolas assistenttrener Mikel Arteta, som skal ha blødd fra et sprukket øyenbryn.

* Det er ubekreftede meldinger om at en annen medlem av Guardiolas støtteapparat trengte medisinsk assistanse etter hendelsen.

* Mourinho og City-keeper Ederson skal ha skreket til hverandre på portugisisk. Mourinho skal ha beskyldt Ederson for å drøye tiden og skreket: «Du viser ingen jævla respekt. Hvem er du?»

* Andre spillere skal også ha vært involvert i bråket som eskalerte, og Romelu Lukaku skal ha hatt en av hovedrollene.

* Melk og vann skal ha blitt kastet mot José Mourinho, som ikke skal ha blitt truffet, men en assistent skal ha blitt nettopp det.

Alt skal ha foregått utenfor garderoben til Manchester City i rundt to minutter før vakter og politiet grep inn. Etter kampen snakket ikke de to managerne om hendelsene som skal ha oppstått.

Spillerne skal også ha snakket normalt med hverandre da de forlot garderoben.

Dagbladet presiserer at disse opplysningene fortsatt ikke er bekreftet eller avkreftet fra partene selv.

Skal etterforskes

Det engelske fotballforbundet (FA) melder samtidig i dag at de har startet etterforskning av saken. Det skriver blant andre Sky Sports.

«FA har bedt om informasjon fra begge klubber i anledning en hendelse som skjedde under gårsdagens kamp», heter det i en pressemelding.

De to Manchester-klubbene må svare for seg innen 18.00 førstkommende onsdag. Deretter vil FA bestemme seg for om situasjonen krever ytterligere etterforskning, noe som kan resultere i potensiell straff for de to klubbene.

The Times-journalist Oliver Kay spår at beskrivelsene av hva som skal ha skjedd vil være forskjellig i de to leire, og at FA derfor vil få «hodebry» med å finne ut av hva som faktisk skjedde.

Dommergarderoben hvor kampleder Michael Oliver oppholdt seg skal være like utenfor garderoben til bortelaget, men pipeblåseren skal ikke ha vært vitne til tumultene som oppstod.

Selv om en politibetjent måtte gripe inn for å skille kamphanene, skal ikke hendelsen etterforskes av politiet i Manchester.

Manchester City følges i disse dager tett av et team som lager dokumentar om klubben. Manchester United skal imidlertid ha nektet disse adgang til garderobene i forbindelse med helgas toppkamp.

Pizza-gate

Denne historien minner om da Arsenal møtte Manchester United tilbake i 2004.

Hendelsen har fått navnet «Battle of the bufett», og kom etter at Manchester United slo Arsenal 2-0 i oktober 2004. Med det brøt de «The Gunners» rekke på 49 kamper uten tap.

Det var ampert ute på banen, og flere av spillerne tok med sinnet inn i garderobene. I tunnelen etter oppgjøret utspilte det seg ufine scener.

Det startet med tumulter mellom spillere fra de to lagene, og midt opp i det hele ble en pizza kastet i ansiktet på Sir Alex Ferguson.

- Alle måpte og stirret mens pizzaen gled nedover det rødspengte ansiktet og de svarte klærne, skriver Ashley Cole i sin selvbiografi.

Nylig innrømmet Cesc Fabregas at det var han som kastet pizzastykket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer