Kastrati har fått straffen

Flamur Kastrati utestenges i fire kamper for å ha kalt Dag-Eilev Fagermo for «jævla soper».

- BEKLAGER: Flamur Kastrati (Kristiansund BK) beklager «- Jævla soper»-kommentar. Video: Kristiansund BK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristiansund-spiller Flamur Kastrati utestenges i fire kamper etter å ha kalt Dag-Eilev Fagermo for «jævla soper». Det bekrefter NFF i en pressemelding.

Også Sandnes Ulf-spiller Johannes Hummelvoll-Nunez (23) har fått karantene etter å ha kommet med lignende utspill.

Kastrati har ingen problemer med straffen han nå får.

- De siste dagene har vært tunge og triste. Det er en straff jeg tar, og det har ikke så mye å si hvor mange kamper jeg får. Jeg hadde akseptert den om det hadde vært fire, åtte og ti, sier Kristiansund-spilleren til Dagbladet.

- Kommer du til å være mer forsiktig rundt ordbruken framover?

- Ja, men det gjelder ikke bare meg. Jeg tenker alle i samfunnet bør være mer forsiktig med hva man sier. Ord kan skade uten at man vet det. Det er noe jeg kommer til å være obs på, og bidra til at blir mindre framover, oppfordrer Kastrati.

Eliteserien-profilen takker videre for støtten han har fått etter å ha meldt seg inn i Salam Norge, en organisasjon for skeive muslimer.

- Tilbakemeldingene har vært positive. Jeg har fått mye støtte blant folk som forstår greia. Jeg står fortsatt på at jeg ikke visste hva ordet betød. Jeg takker bare for all støtte, sier han.

Han har også lagt ut en video på Kristiansunds nettsider.

- Jeg har vært dypt ulykkelig etter det som skjedde, og jeg aksepterer fotballforbundets vedtak. Jeg er glad for at saksbehandlingen nå er avsluttet, sier han i videoen lagt ut på Kristiansunds nettsider.

Kastrati innrømmet overfor Eurosport i pausen å ha sagt «soper», og hevdet i etterkant at han ikke visste hva ordet betydde.

- Sannsynligvis kommer hele Norge til å tro at dette er den dårligste unnskyldningen en fotballspiller noensinne har kommet med, men sannheten er at jeg ikke visste hva «soper» betydde. Jeg har dessverre hørt det altfor mange ganger og jeg trodde det betydde noe sånt som «idiot», sa Kastrati til VG dagen etter hendelsen.

Kastrati var allerede utestengt fra Kristiansunds treninger og kamper i påvente av intern gransking.

Kristiansund skriver på sine nettsider at Kastrati skal delta på trening som normalt fra og med 31. oktober, men at han ikke får spilt en kamp før 5. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer