Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastrati risikerer opptil seks kampers utestengelse

Etter slaget i Drammen.

(Dagbladet): NFF opplyser til Dagbladet at disiplinærutvalget møtes i morgen ettermiddag for å diskutere helgas relevante hendelser, inkludert utvisningen av Flamur Kastrati på Marienlyst i går kveld.

Kastrati slo Brann-kaptein Vadim Demidov i ansiktet og fikk se det røde. Nå risikerer han flere kampers utestengelse.

- Jeg kan bare beklage til hele Drammen. Det var min feil. Det røde kortet var riktig. Og det var selvfølgelig veldig dumt av meg. Jeg skulle ikke gjort det, sa kantspilleren til Dagbladet i går.

- Men jeg skulle også hatt straffe. Jeg fikk en smell i hodet. Og fordi jeg var litt groggy og prøvde å beskytte meg etter smellen i hodet, gjorde jeg det jeg gjorde, forklarer Kastrati.

Møtes i morgen I morgen vil disiplinærutvalget gjennomgå rapporten til dommer Svein Oddvar Moen og eventuell annen dokumentasjon, og antall kampers karantene bestemmes på bakgrunn av dette.

Normalt sett kan Kastrati trolig vente seg en utestengelse på tre kamper eller mer. I NFFs retningslinjer for disiplinærsaker heter det blant annet at «karantene i 3-6 kamper gis ved grove forseelser» ... «som å sparke eller slå hvis spillet er avbrutt eller foregår et annet sted på banen».

Karantene i to kamper kan gis ved forseelser som å «dytte, sparke eller slå etter en spiller hvis spillet er avbrutt eller foregår et annet sted», eller for spark eller slag i kamp om ballen.

Retningslinjene åpner imidlertid for mildere sanksjon dersom den utviste spillerens handling «ble fremkalt ved en provokasjon». Det blir altså opp til disiplinærutvalget å vurdere hele situasjonen med Kastrati og Vadim Demidov før de bestemmer straffen.

Kastrati traff også Amin Nouri i ansiktet med en fot i situasjonen som ledet fram til krangelen med Demidov.

Beklaget Strømsgodset ledet 2-1 og så ut til å kontrollere inn tre poeng hjemme mot Brann i går, da det svartnet for Flamur Kastrati.

Etterpå beklaget han altså til hele byen.

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var skuffet over både Kastratis handling og av lagets kollektive kollaps.

- Det var et riktig rødt kort. Og Flamur er enig. Det fikk selvfølgelig innvirkning på kampen, de utliknet jo også rett etterpå. Men enda verre var det vi gjorde da det var 45 sekunder igjen av første omgang og vi bare skulle sikre ledelsen til pause. I stedet for å holde på ballen, bare slår vi den fra oss, og så går Brann opp og scorer, sier Ingebretsen til Dagbladet.

Forøvrig: I saker disiplinærutvalget vurderer som mer alvorlige, overtredelser de mener fortjener mer enn fem kampers utestengelse, skal de sende saken til påtalenemnda, som deretter sender saken videre til doms- og sanksjonsutvalget enten som straffesak eller sanksjonssak.