Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastrati skjøt Sandefjord til historisk triumf

Sandefjords første seier i Eliteserien siden 2009.

OSLOGUTT SENKET VIF: Sandefjords Flamur Kastrati scorer 2-1-målet på Ullevaal stadion, og sørget for Sandefjord første seier på bortebane i Eliteserien siden 2009. For Vålerenga er det blitt en tøff og tung sesongstart. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
OSLOGUTT SENKET VIF: Sandefjords Flamur Kastrati scorer 2-1-målet på Ullevaal stadion, og sørget for Sandefjord første seier på bortebane i Eliteserien siden 2009. For Vålerenga er det blitt en tøff og tung sesongstart. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
  • Vålerenga - Sandefjord 1-2 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Med Muhamed Keita, Moa og Bård Finne som trio på topp var det liten tvil om at Vålerenga la opp til et råkjør fra start mot Lars Bohinens Sandefjord-gutter.

Innledningsvis tydet der derimot ikke på at gjestene hadde inntatt hovedstaden for å la seg dominere i 2x45, Sandefjord var med på notene fra start, og etter en relativt sjansefattig første halvtime, så var det nettopp gjestene som tok ledelsen på Ullevaal:

Jonathan Tollås Nation felte Sandefjords Håvard Storbæk på klønete vis da han sistnevnte var på vei igjennom, og fra straffemerket scoret Flamur Kastrati via stanga og i mål - utagbart for VIF-keeper Marcus Sandberg.

BORTEMÅL: Flamur Kastrati scorer på straffe på Ullevaal Stadion og jubler sammen med lagkameratene. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BORTEMÅL: Flamur Kastrati scorer på straffe på Ullevaal Stadion og jubler sammen med lagkameratene. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Hjemmelaget klarte ikke å spille seg fram til verken noe særlig overtak eller sjanser i førsteomgangen, og det var litt symptomatisk at Moa var offside da han kunne ha sendt vertene i føringen etter et drøyt kvarter. Og uansett klarte han ikke få ballen forbi Sandefjord-keeper Ingvar jonsson - offside eller ei.

Et Sandefjord på hugget kunne ha straffet vertene flere ganger, ikke minst da det som skulle være en støttepasning fra Abdisalam Ibrahim i stedet ble en gjennomspilling for Flamur Kastrati. En våken Marcus Sandberg avverget situasjonen ved å sprinte ut og nå ballen rett før Kastrati.

Rotete

Gjestene burde også fått mer ut av muligheten da Håvard Storbæk ble spilt fri på gjennomløp, men han valgte å legge inn framfor å gå for skudd selv.

Sandefjord var flinke til å stanse Vålerenga tidlig, slik at vertene ikke fikk tredd gjennom midtbanen. Ibrahim rotet det til for seg selv flere ganger, og han var heldig som ikke fikk med seg et kort da han vant tilbake ballen etter en hasardiøs duell mot Flamur Kastrati. Målscoreren ble liggende nede i flere minutter det tøffe møtet.

Etter tap i de to første seriekampene gikk Sandefjord til pause med ledelsen på Ullevaal, og forsterket tro på klubbens første borteseier i eliteserien siden 2009.

Men andre omgang var bare fire minutter gammel før Vålerenga utlignet. Kaptein og midtstopper Jonathan Tollås Nation fikk stå totalt umarkert på corner fra Herman Stengel, og fikk en enkel oppgave med å nikke inn 1-1 fra fem meter.

Rødt kort

Åtte minutter ut i omgangen burde stoppermakker Markus Nakkim sendt Vålerenga opp i ledelsen etter en ny Stengel-dødball. Frisparket ble slått hardt inn foran mål, og fra fem meter nikket Nakkim, rett på keeper.

Større sjanse er det ikke mulig å oppdrive.

Den gode starten på omgangen fikk derimot en brå stopp da Vålerenga ble redusert til ti mann etter 63 minutter:

Målscorer Tollås Nation pådro seg sitt andre for dagen da han dro ned Pau Vicente Morer på gjennomløp.

Og da Elliott Kebbie brant en god Sandefjord-sjanse bare to minutter seinere, så var det både livat og spennende i vårkulda på Ullevaal.

Den muligheten var et forvarsel om hva som skulle komme:

I det 73. minutt jaget Håvard Storbæk en tilsynelatende håpløs ball, men i duell med VIF-keeper Sandberg nesten helt nede ved sidelinja vant han ballen.

Målsniken Flamur Kastrati var først på innlegget, og uten en keeper i mål, så rullet ballen sikkert over streken, selv om Kastrati bare traff sånn noen lunde på headingen.

To strake tap

Like etter ble tomålsscoreren byttet ut, totalt utkjørt etter knallhard jobbing på topp for gjestene. Et Vålerenga-lag med ti mann ga ikke opp, og kjørte fram folk det siste kvarteret.

Noen utligning ble det derimot ikke, og sesongåpningen som startet så lovende for Ronny Deila og Vålerenga, med seier mot Viking, har nå gitt Deila langt mer å tenke på etter to strake tap mot Haugesund og Sandefjord.

For Sandeford ble det altså klubbens første borteseier i Eliteserien siden 2009. Sist klubben var oppe blant de store, i 2010 og 2015, så gikk de gjennom hele sesongen uten en eneste trepoenger på fremmed gress.