Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Katastrofalt for meg og familien

- Det har ikke gått opp for meg, sier Morgan Andersen.

(Dagbladet.no): Før domsavsigelsen i dag ga Morgan Andersen, via forsvarer Cato Schiøtz, beskjed om at han ikke kom til å uttale seg til pressen uansett utfall.

Nå har Andersen likevel brutt sin selvpålagte taushetsplikt til seher.no.

Mens han i retten ikke viste antydning til følelser, selv da han skjønte hvilken vei det bar, innrømmer han at han var alt annet enn upåvirket.

- Det tok ikke mange minuttene før jeg skjønte at det bar feil vei, for å si det sånn. Dommeren var tidlig inne på mange av konklusjonene. Det var noen tunge minutter, sier han til seher.no.

Den tidligere FFK-direktøren slapp fengselsstraff for dokumentfalsk og falsk anmeldelse, men valgte å anke dommen på ett års betinget fengsel. Aktoratet tok betenkningstid.

Kort tid etter dommen la Fredrikstad ut en knapp melding på sin hjemmeside om at Andersen er løst fra sin kontrakt som administrerende direktør i klubben.

Høyst trolig er det et endelig farvel med toppidretten for Andersens del - noe han finner tungt å svelge.

- Dette er såpass ferskt at det ikke helt har gått opp for meg ennå. Men det er klart, konsekvensene er katastrofale for meg og min familie, for min kone og mine barn. Jeg mister tross alt muligheten til å forsørge dem slik jeg ønsker, jeg har mistet jobben jeg virkelig brenner for, sier han til seher.no.

image: - Katastrofalt for meg og familien

Andersen har sikret seg en fallskjerm fra Fredrikstad på ett års etterlønn, noe som utgjør rundt halvannen million kroner.

Det ser han på som en mager trøst, nå som han med all sannsynlighet er ferdig i norsk fotball for godt.

- Det at jeg nå ikke får fortsette gjør at den yrkesveien jeg har valgt ikke lenger gjelder. Og jeg har tross alt et forsørgeransvar og visse forpliktelser. Nå er jeg bare nødt til å finne meg en ny jobb.

image: - Katastrofalt for meg og familien
image: - Katastrofalt for meg og familien
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media