- Katastrofe å spille i England

GARDERMOEN (Dagbladet): John Carew landet på norsk jord etter en fantastisk måned i spansk fotball. Nå takker han høyere makter for at han ble i Spania, og at overgangen til Fulham gikk i vasken i fjor. - Den spanske ligaen er best, sier Carew.

Hør bare hva Store-John sier om en av de aller største profilene i Premiere League, David Beckham:

- Tok du bort innleggene, ville David Beckham ferdighetsmessig vært en middelmådig spiller i Spania.

Carew sier det han mener, selv om han vet at han sikkert provoserer tusenvis av norske fotballtilhengere med forkjærlighet for balløyas fotballhelter.

Det han snakker om er nivåforskjellen mellom topplagene i England og Spania.

- Arsenal er best i England, men kan ikke måle seg med Real Madrid. Jeg vil rangerer Arsenal i ei gruppe sammen med Valencia, Barcelona og Deportivo La Coruna.

- Liverpool og Manchester United er ikke i nærheten av de fire beste i Spania. Folk mister perspektivet fordi engelsk fotball alltid har vært populær i Norge.

- Lurt

Carew var sjøl på vei til Fulham og Premiere League i fjor vinter.

- Jeg ble villedet og lokket av pengene. Jeg holdt på å bli lurt. Heldigvis gikk det i vasken, sier Carew.

Lønna til Carew i Spania ligger etter det Dagbladet erfarer på mellom 15- 20 millioner kroner i året.

- Ville du tjent veldig mye mer i Fulham, enn det du gjør i dag?

- I dag tjener jeg veldig bra. Det jeg ble tilbudt i Fulham, var helt sykt. I dag er jeg sjeleglad for at det ikke ble noe av. For meg ville det vært en katastrofe å spille i England.

Når man ser stjernegalleriene til Real Madrid, Valencia og Barcelona, så er det fristende å være enig med Carew.

- Jeg vurderte Fulham fordi jeg hadde mistet fokus på fotballen, og treningen. Nå har jeg fått gløden tilbake. Nå husker jeg hvor morsomt det var å trene hardt og lykkes på fotballbanen. Det sporstlige er viktigst. For meg er det en ære å være blant de elleve som starter kampen i Valencia, og spille fast på et så bra fotball-lag.

Jobbelag

Men Carew vet at han er smågutt i forhold til de store stjernene i Spania.

- Ronaldo har et helt vanvittig press på seg. Jeg synes nesten synd på ham. Hver eneste dag den siste måneden har det vært dobbeltsider om han i alle avisene. Han har dobbelt så stort press på seg som alle andre spisser i hele verden, selv spillere som Vieri og gutta i Italia.

- Er han mye bedre enn deg?

- Hva, spør du virkelig om det?... Jeg tar det som et kompliment bare at du i det hele tatt lot som om du tvilte på at han var det, he, he, ler Carew hysterisk.

Men Carew strutter virkelig av selvtillit om dagen. Han virker mer balansert enn før også. Antrukket i helsvart, virker han mer voksen og avbalansert i klesveien. Nå er det landskampen som blir neste mulighet for John å vise seg fram i.

- Om jeg spiller fra start eller ikke, vil jeg ikke si så mye om. Det er Nils Johan som tar ut laget, men jeg håper jo å få spille.

- Bør vi spille 4- 4- 2, eller bare med en spiss i 4- 5- 1 i Romania?

- 4- 4- 2, kommer det kontant fra Carew.

- Det er jeg ikke redd for å si. Det viktigste er at vi tar med oss de gode følelsene fra forrige kamp, og fortsetter å tro på at vi kan bli verdens beste «jobbelag».

PROVOSERER: Carew sier det han mener, selv om han vet at han sikkert provoserer tusenvis av norske fotballtilhengere med forkjærlighet for balløyas fotballhelter.