Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Katastrofe for fotballen

Arsenal-manager Arsene Wenger tror en rekke store fotballklubber går konkurs når et nytt overgangssystem innføres i høst. Les også siste nytt og ryktene fra Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk det intenasjonale fotballforbundet (Fifa) ut og innrømte nederlag i kampen mot å holde på dagens overgangsystem. Fifa-president Sepp Blatter håper i stedet på et forlik med EU, som innebærer at kontrakter bare gjelder ett år, og at spillere eldre enn 24 år kan flytte på seg uten overgangssum.

Dersom forslaget blir vedtatt kan spillere som Zinedine Zidane, Rivaldo og Luis Figo gå gratis til hvilken som helst klubb. Seinest i sommer ble Figo solgt til Real Madrid for 500 mill. kroner.

I går var Arsenal-manager Wenger i Zürich og 10 andre managerstorheter i Zürich. Formål: Kamp mot avskaffelsen av overgangssummene.

Verdiløse i morgen

- Det blir katastrofalt dersom overgangssummene fjernes i sin helhet. Det er bekymrende å tenke på at spillere med millionverdi i går ikke verd noe i morgen. De neste ukene er helt avgjørende for fotballens framtid, sier Wenger til The Mirror.

Blatter fortalte i går at EU seinere i september vil avgjøre om Fifas forslag ikke er lovstridig. Dersom EU banker inn de nye fotballreglene får man overgangssummer beregnet ut fra lønna til spillere - men bare for de som ikke har fylt 24 år.

Spillere under 18 år skal også forbys å flytte til en utenlandsk klubb.

- Dette nye systemet blir mye mer dramatisk enn Bosman-dommen. Den vil sette flere klubber i fare økonomisk, sier Wenger.

I Italia forbereder klubber allerede streik dersom de ikke får kjøp og selge fotballspillere. I dag holder Serie A- og B-klubbene et krisemøte i Milano.

- Hvis vi behøver å gå til streik, så gjør vi det. Alle Serie B-formennene jeg har snakket med er enige med meg. Vi lar oss ikke dytte rundt, sier Pescara-styreformann Antonio Scibilia.

Cole starter mot Frankrike

Andy Cole får sjansen fra start for England mot Frankrike i morgen. For bare tre måneder siden mistet Manchester United-spissen EM med skade. Tidliger har Cole kritisert landslagssjef Kevin Keegan på grunn av Alan Shearers klippekort på laget. - Alan og jeg spiller på helt forskjellig måter. England har spilt med en tradisjonell tanksenter i mange år, men andre lag på kontinentet har gått bort fra det, sier Cole til The Mirror. Landskampen er Coles åttende de siste fem årene.

... og Beckham får sjansen sentralt

Kevin Keegan har gitt David Beckham drømmerollen sentralt mot franskmennene. Beckham sjøl tror han er moden for en duell med Zinedine Zidane. - Jeg har ønsket mer ansvar, og jeg er heldig fordi manageren lar meg spille i midten. Hvis jeg får sjansen tror jeg at jeg er bedre der enn på flanken, sier Beckham til Sky Sports.

Stam tilbake neste helg

Manchester United-stopper Jaap Stam avviser at han er ute med skade fram til oktober. Det var fryktet at 27-åringen vill miste Uniteds første to Champions League-kamper etter at han ble sendt hjem fra den nederlandske landslagstroppen i går. - Skaden betyr at jeg ikke kan spille for Nederland mot Irland lørdag, og heller ikke for United mot Bradford tirsdag. Men jeg håper å være tilbake mot Sunderland på Old Trafford 5. september, sier Stam på sin egen hjemmeside.

Leicester kjøper ny spiss

Sheffield Wednesday selger 22-årige Richard Cresswell til Leicester. Dermed fortsetter spillerflykten fra nedrykkede Wednesday, som inkludert Petter Rudi og Cresswell har kvittet seg med ti spillere siden i vår. Cresswell kom til Sheffield W fra York for 16 måneder siden, og slo aldri til i Premier League.

Ny nederlender i Chelsea

Chelsea-manager Gianluca Vialli både kjøpte og solgte i går. Ut gikk stopper Emerson Thome, til Sunderland for 60 mill. kroner. Inn kommer nederlandske Winston Bogarde, gratis fra Barcelona. 29-årige Bogarde er også stopper. - Jeg ser fram til å få karrieren min tilbake på sporet etter noen vanskelige måneder i Spania, sier Bogarde til Daily Mail.

Newcastle kjøper back

Newcastle boss Bobby Robson har hentet den franske unggutten Olivier Bernard (20) gratis til St. James' Park. Med store skadeproblemer i forsvarsrekka går trolig Bernard rett inn på laget i midtukekampen neste uke. Newcastle er også i forhandlinger med chilenske Clarence Acuna. Midtbanespilleren er priset til 27 mill. kroner av Universidad de Chile. Acuna er mest kjent for at han ble dopingtatt etter kampen mot Brasil i april.

FRYKTER NYTT SYSTEM: Arsenal-manager Arsene Wenger tror en rekke store fotballklubber går konkurs dersom et nytt overgangssystem innføres.