- Katastrofe for IOC om dette er sant

MOSKVA (Dagbladet): - Hvis det er riktig at noen av delegatene er blitt tilbudt 450 000 kroner, er det katastrofalt for IOC, sier Gerhard Heiberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Heiberg sier dette til Dagbladet etter avsløringen om at en av presidentkandidatene, sørkoreanske Kim Un-Yong, skal ha tilbudt et slikt beløp for å skaffe seg flere stemmer foran dagens valg.

Dramaet rundt valget nådde altså nye høyder i går kveld da IOCs etiske kommisjon sendte ut et brev hvor de redegjorde for at de har måttet spørre Un-Yong om dette medførte riktighet.

I brevet skriver kommisjonen at en diskusjon om økt kompensasjon for IOC-delegatene «ikke er sjokkerende fordi det også ville kunne beskyttet dem mot fristelser», men at det i forbindelse med et valg er et brudd på valgreglene.

Kim nekter

Un-Yong nekter for å ha gjort noe slikt. Han hevder at han har sendt ut sitt valgprogram til alle delegatene, men at han aldri har foreslått noe tall i en slik forbindelse. Der sto saken i går kveld, og der vil den trolig også stå etter valget ettersom Un-Yong neppe blir valgt til ny IOC-president.

- Det er ingen tvil om at dette svekker hans kandidatur, sier både Gerhard Heiberg og Johann Olav Koss til Dagbladet.

Overfor flere medier her i Moskva skal Un-Yong derimot ha bekreftet at han har diskutert konkrete beløp som kompensasjon for IOC-jobben. Han mener det er berettiget å øke dagens kompensasjon på 150 dollar dagen. Det mener for så vidt også Heiberg og Koss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer