ROLIG: David Nielsen snakket stort sett nøkternt og behersket under dagens pressekonferanse på Marienlyst, men tilfredsstilte også tabloidene med et par ålreite sitater. Foto: Anders Hoven / Digitalsport
ROLIG: David Nielsen snakket stort sett nøkternt og behersket under dagens pressekonferanse på Marienlyst, men tilfredsstilte også tabloidene med et par ålreite sitater. Foto: Anders Hoven / DigitalsportVis mer

- Katastrofe om vi ryker ut

David Nielsen før Champions League-kvaliken mot Steaua Bucuresti.

DRAMMEN (Dagbladet): Det var drøyt ti minutter med selvfølgeligheter og floskler da Strømsgodset holdt sin første Champions League-pressekonferanse noen sinne. 

David Nielsen svarte kort og demokratisk på alle spørsmål, både fra Dagbladet og rumensk media. 

- Vi skal prøve å vinne kamper og nå så langt som mulig. Alle lag i Champions League er gode. Det blir tette og jevne kamper, sa Nielsen da Dagbladet lurte på hva målsetning til drammenserne er. 

Steaua Bucuresti er i sesongoppkjøringa, noe de rumenske journalistene mente burde være fordel for fjorårets norske seriemestre. Dansken er ikke udelt enig. 

- Kanskje, men det blir nok jevnt uansett. Steaua er et lag som har økonomi til å hente spillere fra et helt annet nivå enn oss. Kanskje rumerne vanligvis og oftest er på et høyere nivå enn oss, men over to kamper har vi tro på oss selv. Det har nok de også. 

Strømsgodset hadde to speidere på den rumenske supercupfinalen, hvor Steaua tapte på straffesparkkonkurranse mot Astra. Ifølge danske Nielsen er inntrykket at serievinnercupmesterne fra 1986 har et «sterkt og godt lag». 

- Katastrofe En journalist lurte på om dette kanskje kunne være Strømsgodsets største utfordring det siste tiåret. David Nielsens svar er klokkeklart. 

- Med tanke på hvor stort Champions League er, vil jeg si dette er Strømsgodsets største utfordring noen sinne.

I Romania blir det regnet som en enorm nedtur om ikke landets mest suksessrike fotballag gjennom tidene tar seg til gruppespillet. Tidligere storspillere som Dan Petrescu og Adrian Illie har bidratt til flere av lagets 25 seriemesterskap. I Drammen blir nok ikke en eventuell exit fra Europa like skuffende mottatt som i den rumenske hovedstaden, men Godset-treneren slår likevel lakonisk fast. 

- Det vil være en like stor katastrofe for oss å ryke ut. 

Men ikke uten et aldri så lite snev av sarkasme i stemmen. 

Ingen TV-interesse Den ferske Godset-sjefen, som har ledet laget til seier på tre av sine fire første kamper som hovedtrener, kunne også fortelle at verken været eller kunstgresset kom til å ha veldig mye å si for utfallet i morgen.

Kaptein Adam Larsen Kwarasey fikk forøvrig ikke et eneste spørsmål under pressekonferansen. Han virket lettet da kunne entre kunstgressmatta etter ti minutter med stillhet. 

Rettighetene til å vise kampen er foreløpig ikke solgt til noen norske TV-kanaler.

Etter sigende skal prislappen ligge på drøyt 150 000 kroner, men om rettighetene ikke er solgt i løpet av morgen formiddag, ventes det at Strømsgodset rett og slett gir dem bort til en norsk TV-kanal. 

Oppgjøret skal uansett TV-produseres, all den tid matchen vises i Romania.