- Katastrofe

SALT LAKE CITY (Dagbladet): I sitt livs viktigste løp gikk alt galt for Eskil Ervik (27). Sjøl var han så sjokkert over 21. plassen seint i går kveld at han hadde problemer med beskrive skuffelsen.

Olympiatoppens mann på skøyter, Rolf Sæterdal, gikk derimot rett på sak da han skulle oppsummere den norske laginnsatsen - med Lasse Sætre på 10. plass, Eskil Ervik på 21. plass og Stian Bjørges 26. plass:

- Katastrofe og veldig bekymrende, sa Sæterdal til Dagbladet tre minutter før midnatt norsk tid. Men også han hadde problemer med å svare på hva som gikk galt.

For ting er ikke som det skal når Eskil Ervik gikk raskere på et testløp i Calgary fem dager tidligere enn i det ene løpet alt har dreid seg om de siste fire årene.

- Jeg følte meg veldig slapp i beina og fikk ikke noe fart ut av svingene. Det ble bare tyngre og tyngre, sier en utslått Eskil Ervik.

Følte seg pigg

- Kjente du allerede før løpet at dette ville bli en tung dag på jobben?

- Jeg har vært så fokusert på dette løpet at kroppen trolig har silt ut alle dårlige signaler. For jeg følte meg i fin form før start, sier Eskil Ervik.

Men klokka - som er så avslørende - fortalte noe helt annet:

Dette gikk sakte.

I mål var han hele 18 sekunder bak parkameraten og den ferske olympiske mester, nederlenderen Jochem Uytdehaage.

- Det er ny pers denne sesongen. Så langt bak har jeg ikke vært i noen løp tidligere denne sesongen.

Planla fest

Tross en stor skuffelse, hevder trønderen at det ikke er karrierens største skuffelse så langt.

- Å miste gullet i EM i fjor var en verre opplevelse.

TRØST: Trener Geir Karlstad måtte trøste Eskil Ervik etter 5000 meteren.