- Katastrofe

Kommende helg skulle alpint-NM for juniorer gått av stabelen, men arrangøren har avlyst. Årsaken er at de beste løperne ikke kommer til start.

Storslalåm og slalåm sto på programmet i Molde, men når de beste, nest beste, tredje og fjerde beste uteblir sa arrangøren Rival og Molde og Omegn Idrettsforening stopp.

- Det er en katastrofe for alpinidretten i Norge at 15 og 16-åringer ikke får delta i NM, sier Harald Mowinkel i Rival Alpint til Dagbladet.

Ingen styring

Han er opprørt, og lurer på hvem som gidder å påta seg et NM-arrangement i framtida når de beste ikke stiller til start. Mowinkel legger skylda på alpinkomiteen i Norges Skiforbund.

- De har ingen styring, sier Harald Mowinkel, og legger til: - Skal vi ha et NM, må absolutt alle ha muligheten til å stille.

Det er heller ingen jubelstemning i Skiforbundet etter avlysningen, men medlemmene alpinkomiteen var enige med arrangøren i at avlysning var det eneste rette.

- Katastrofe

- Vi har ansvar og tar kritikken, sier Odd Erik Karlsen til Dagbladet.

Lederen i alpinkomiteen har stor forståelse for arrangøren i Molde, og syns det er trist å måtte avlyse et junior-NM.

- For å sette det på spissen er det en katastrofe for bredden, sier Karlsen.

Han håper det vil komme noe positivt ut av avlysningen. Alpinkomiteen vil nå sette søkelys på mesterskapsstrukturen.

GRUNN TIL BEKYMRING: Junior-NM i alpint er avlyst, og det misliker lederen i Skiforbundets alpinkomité Odd Erik Karlsen (t.h.). Her sammen med landslagstrener Atle Skårdal (t.v.) og alpinsjef Per Lund under VM I St. Moritz i forrige måned.