- Katastrofe

- Noen har ikke tenkt seg om. Noen må endre dette tåpelige seriesystemet, freste Larvik-keeper Lene Rantala etter at Tertnes jublet for finalespill i går.

LARVIK (Dagbladet): Larvik vant med eleve mål i returen, men manglet to mål for å rette opp fadesen fra det første oppgjøret. Dermed går Norges suverent beste håndballag glipp av Champions League neste år.

- Det er en katastrofe for oss i Larvik. Og en katastrofe for norsk klubbhåndball, sier Rantala.

- Vi har tapt én kamp i år - én eneste kamp - men slik systemet er nå, får vi ingen belønning.

Larvik vant samtlige 21 oppgjør i grunnspillet og mellomspillet, de har vunnet 73 av de siste 74 seriekampene, men det hjelper ikke når begge de norske Champions League-plassene tilfaller finalistene i sluttspillet, mens Larvik må ut i den mindre gjeve cupvinnercupen.

Helt, helt feil

- Det blir helt, helt feil, sier Rantala, og understreker at det er hennes personlige mening.

Den danske landslagskeeperen med flere OL- og VM-gull føler at forbundet straffer Larvik for prestasjonene. Og beskylder de ansvarlige for en god porsjon stueblindhet i jakten på kortsiktige gevinster.

- De har lagt om seriesystemet fordi vi i Larvik har vært så suverene. De har forsøkt å gjøre det mer attraktivt. Resultatet er at folk ikke forstår seriespillet lenger, at de har laget én cup til, og gjort alt mer tilfeldig.

- All ære til Tertnes, jeg ønsker dem lykke til, men de har ingen muligheter mot de beste lagene i Europa, sier Lene Rantala.

Taper stort

For Larvik har tapet store konsekvenser. Trolig går klubben glipp av nær en halv million i tapte premiepenger og tv-inntekter. Færre tv-sendte kamper betyr også færre sponsorkroner.

- Vi har ikke regnet på det. Men vi går helt klart glipp av potensielle inntekter, sier daglig leder Bjørn Erik Hansen.

Rantala frykter det verste.

- Hvem vet om alle spillerne vil fortsette her etter dette. Det kan også bli vanskelig å hente nye. Alle ambisiøse spillere vil spille Champions League, understreker Larvik-keeperen.

Selv har hun tre år igjen av kontrakten, og blir tida.

- Jeg stikker ikke av med halen mellom beina. Vi skal reise oss igjen, og samtidig kjempe for at dette tåpelige seriesystemet blir lagt om, sier Rantala.

På motsatt side jublet Tertnes-trener Lars Riis Ellingsen for det utenkelige.

- Vi hadde ingen tro på sammenlagtseier mot Larvik før disse to kampene. Dette er som at Brann slår Rosenborg 8- 0. Det skjer jo aldri,

PS! Tertnes møter nå Nordstrand i sluttspillfinalen. Nordstrand spilte i går uavgjort mot Byåsen, og vant sammenlagt 49- 43.

UTSLÅTT: Keeper Lene Rantala og trener Ole Gustav Gjekstad tror knapt det er sant: Larvik er utslått i sluttspillet. - Vi har tapt én kamp i år - én eneste kamp - men slik systemet er nå, får vi ingen belønning, raser Rantala.