<strong>KRISE:</strong> Ole Gunnar Solskjær har fått en svært tung start på sesongen. Foto: NTB
KRISE: Ole Gunnar Solskjær har fått en svært tung start på sesongen. Foto: NTB Vis mer

Katastrofekveld for Solskjær

Målfest og svært omdiskutert rødt kort da Tottenham holdt lekestue med Manchester United på Old Trafford.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Tottenham 1-6 (1-4)

Det skulle bli en marerittkveld for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United da Tottenham gjestet Old Trafford.

Tottenham, med Harry Kane og Son Heung-min i spissen, gjorde at David de Gea måtte plukke hele fire baller ut av nettet i den første omgangen. Manchester United har aldri sluppet inn så mange mål i løpet av en omgang i Premier League tidligere.

Det hjalp heller ikke da Anthony Martial fikk det mange beskriver som et svært strengt rødt kort da han havnet i en krangel med Tottenhams Erik Lamela.

Serge Aurier og Harry Kane scoret hvert sitt mål i den andre omgangen og kampen endte til slutt 6-1.

- Det er den verste dagen i karrieren min som Manchester United-manager. Det er alarmerende. Det er min oppgave å velge ut et lag, men det her er ikke bra nok. Å forklare nå er ganske vanskelig. Vi har blitt slått 6-1 hjemme av et veldig godt lag, men vi har bidratt mye til vår egen undergang, sa Solskjær etter kampen.

- Han har en av sine mørkeste kvelder i managerstolen, sa TV 2s-kommentatorer om Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg er knust. Ser dere dette? Jeg vil ikke kommentere dette spillet. Det er katastrofalt, sa Patrice Evra til Sky Sports i pausen.

Jose Mourinho hadde god grunn til å være fornøyd.

- Det er historie for Tottenham, historie for guttene mine, og jeg kan ikke benekte at det også er historie for meg, sa han etter kampen.

LANDSLAGSSPILLER: Jens Petter Hauge har herjet både i den norske Eliteserien og i Europa de siste månedene, nå er har klar for landslaget. Video: NSS / Fotball Media Vis mer

Marerittomgang

Kveldens storkamp fikk en pangstart og skulle by på hele tre mål i løpet av oppgjørets sju første minutter.

Allerede etter 30 sekunders spill skulle Manchester United få et straffespark. Anthony Martial stormet inn i sekstenmeteren til Tottenham og ble lagt ned i bakken av Davinson Sánchez. Straffen satt Bruno Fernandes sikkert og Solskjærs menn fikk en drømmestart på kampen.

Men ledelsen til Manchester United skulle bli kortvarig.

Bare to minutter seinere klønet Harry Maguire det til i eget felt og gjorde at Tanguy Ndomble enkelt kunne sette ballen i mål. 1-1, og lagene var like langt.

- For en åpning vi har fått på denne kampen, sa TV 2s ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Men Tottenham var ikke ferdige der. I kampens sjuende minutt vartet Premier Leagues foreløpige assistkonge, Harry Kane, opp med en strålende passing til Son Heung-min som elegant chippet ballen over David de Gea og i mål. 2-1, og London-laget hadde i løpet av drøye fem minutter snudd kampen.

Etter ledelsesmålet presset vertene på for en utlikning uten å lykkes, samtidig som Tottenham skapte flere farligheter.

Så skulle kampens store snakkis skje. Rett før en corner til bortelaget la Tottehams Erik Lamela en hanske i ansiktet på Martial hvorpå franskmannen tente til og klasket tilbake. Lamela la seg ned på bakken og holdt seg til ansiktet. Kampens kampleder, Anthony Taylor, trengte ikke lang betenkningstid før han dro opp det røde kortet til Martial.

- Det er syltynt å gå med på, sa TV 2s kommentatorer om hendelsen og mener Erik Lamela var den som framprovoserte det hele.

Like etterpå skulle det gå fra vondt til verre for hjemmelaget, og igjen var det en gedigen tabbe bak hos Manchester United. Eric Bailly ga ballen vekk og Son kunne servere Kane som satte ballen i mål.

3-1 skulle fem minutter seinere bli til 4-1. Nok en gang var det Son som skulle sette ballen i mål.

- Det er et mareritt for Manchester United og et mareritt for Solskjær, sa TV 2s kommentatorer.

Manchester United får en svært vanskelig oppgave med å snu dette i den andre omgangen.

Stygt tap

Det var en forferdelig første omgang for hjemmelaget. Manchester United har aldri sluppet inn fire mål i en og samme omgang i klubbens historie.

Den andre omgangen skulle også starte dårlig. I det 50. minutt mottok Serge Aurier ballen på kanten, satt ballen i mål og økte ledelsen til 5-1.

Senere i omgangen la Harry Kane på til 6-1 fra straffemerket.

Etter målet roet den spinnville kampen seg ned og kampen endte til slutt 6-1 til gjestene.

Manchester United går med dagens tap på sitt andre nederlag av tre mulige denne sesongen. Det gjør at de nå ligger på 16.plass i Premier League.

Tapet er det delt største tapet (målt i antall mål) i klubbens historie i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer