SORG: Chapecoense-keeper Jose Nivaldo var ikked med i troppen til kampen mot Atletico Nacional. Her er han sammen med Chapecoenses nye president, Jose Tozzi, i forrige uke. Foto: Reuters
SORG: Chapecoense-keeper Jose Nivaldo var ikked med i troppen til kampen mot Atletico Nacional. Her er han sammen med Chapecoenses nye president, Jose Tozzi, i forrige uke. Foto: ReutersVis mer

Katastroferammede Chapecoense tildeles trofé

Får seieren i Copa Sudamericana. 

Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) gikk med på å gi både trofeet og premiesummen på to millioner dollar til brasilianske Chapecoense.

Den brasilianske klubben mistet så å ai alle spillerne sine i en forferdelig flyulykke dagen før finalen i Copa Sudamericana skulle spilles for en uke siden. Av de drøye 70 som var ombord i ulykkesflyet var det bare en håndfull som overlevde.

Hyllest

Nå har CONMEBOL bestemt at både trofeet og premiepengene blir gitt til den brasilianske klubben. Dette er gjort som en hyllest til de spillerne som omkom da de og klubbledelsen var på vei til den største kampen i klubbens historie noensinne.

Men på grunn av de tragiske omstendighetene kunne kampen aldri bli spilt.

Det var motstanderlaget Atletico Nacional fra Colombia som foreslo at seieren, trofeet og premiepengene skulle gis til den katastroferammede brasilianske klubben.

Samtidig som Chapecoense fikk Copa Sudamericana, fikk Atletico Nacional CONMEBOLs spesielle pris for «fair play».

Ett minutts stillhet

I den lille brasilianske byen Chapecó er de døde spillerne og alle andre med tilknytning til klubben kommet tilbake til byen for å bli gravlagte der. Kistene var drapert i klubbens grønne og hvite flagg.

Det er også helt på det rene at spillerne fra den brasilianske klubben vil bli minnet med ett minutts stillhet før alle mester- og europaligakamper denne uken.

(NTB)