Katastroferammede Chapecoense tildeles trofé

Får seieren i Copa Sudamericana. 

SORG: Chapecoense-keeper Jose Nivaldo var ikked med i troppen til kampen mot Atletico Nacional. Her er han sammen med Chapecoenses nye president, Jose Tozzi, i forrige uke. Foto: Reuters
SORG: Chapecoense-keeper Jose Nivaldo var ikked med i troppen til kampen mot Atletico Nacional. Her er han sammen med Chapecoenses nye president, Jose Tozzi, i forrige uke. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) gikk med på å gi både trofeet og premiesummen på to millioner dollar til brasilianske Chapecoense.

Den brasilianske klubben mistet så å ai alle spillerne sine i en forferdelig flyulykke dagen før finalen i Copa Sudamericana skulle spilles for en uke siden. Av de drøye 70 som var ombord i ulykkesflyet var det bare en håndfull som overlevde.

Hyllest

Nå har CONMEBOL bestemt at både trofeet og premiepengene blir gitt til den brasilianske klubben. Dette er gjort som en hyllest til de spillerne som omkom da de og klubbledelsen var på vei til den største kampen i klubbens historie noensinne.

Men på grunn av de tragiske omstendighetene kunne kampen aldri bli spilt.

Det var motstanderlaget Atletico Nacional fra Colombia som foreslo at seieren, trofeet og premiepengene skulle gis til den katastroferammede brasilianske klubben.

Samtidig som Chapecoense fikk Copa Sudamericana, fikk Atletico Nacional CONMEBOLs spesielle pris for «fair play».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer