TØFT: Det ble tøft for Hilde Fenne og resten av de norske jentene under stafetten i Hochfilzen søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TØFT: Det ble tøft for Hilde Fenne og resten av de norske jentene under stafetten i Hochfilzen søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Norges stafettlag i skiskyting Hochfilzen 2017

Katastrofestafett av de norske jentene: - En kollektiv kollaps

Det ble tøft for de norske jentene i Hochfilzen søndag.

(Dagbladet): Norges stafettlag for kvinner i skiskyting fikk det ikke helt til i Hochfilzen søndag. Åtte strafferunder på tre etapper gjorde til at det ble tøft for de norske jentene.

De tyske jentene tok seieren med tiden 1:14.36.4. Ukraina gikk inn på andreplass og Frankrike på tredje.

Tyskland har derfor hatt en god stafettdag, med førsteplass til jentene og andreplass til herrene.

En gråtende Hilde Fenne var utrolig skuffet over egen prestasjon på andre etappe.

- Jeg var helt ute av det. Det var skikkelig dritt alt sammen, sa Fenne til NRK.

Synnøve Solemdal var også langt nede etter endt etappe.

- Den var bare dårlig. Jeg er veldig lei meg for at jeg ikke leverte bedre ovenfor de andre, men det må jeg bare stå for, sier Solemdal til NRK.

- Det var en kollektiv kollaps i de tre første, men vi må bare legge det bak oss. Vi har vist før at vi kan dette, men akkurat nå er det ikke så greit, legger hun til.

Tiril Eckhoff uteble fra dagens stafett. Norges lag besto derfor av Ingrid Landmark Tandrevold, Hilde Fenne, Synnøve Solemdal og Marte Olsbu.

Åtte strafferunder

Tandrevold var først ut. Hun brukte tid på skytinga og kom seint ut i andre runde. Hun gikk inn på en føreløping 13. plass, 21 sekunder bak førsteplass. Det ble mye det samme i de andre rundene. Hun brukte fire ekstraskudd.

Hun klarte ikke å hente inn tid og vekslet som nummer 10 med Hilde Fenne, 39 sekunder etter tyskerne på første.

- Norge er bra med, selv om det plasseringsmessig er litt beskjedent, var oppsummeringen av første etappe fra NRKs kommentatorer.

Hilde Fenne måtte ut i to strafferunder etter dagens tredje skyting for de norske jentene. Det samme skjedde i neste skyting. Fenne måtte ut i ny strafferunde.

Etter to etapper var Norge 1.55 bak Ukraina.

Synnøve Solemdal gikk tredje runde for Norge. Hun fikk to strafferunder på første skyting.

- Vi får håpe det stopper på fem strafferunder for Norge, sier NRKs kommentatorer.

Solemdal pådro seg to nye strafferunder og Norge gikk opp i sju strafferunder totalt på tre etapper.

Norge var 4.51 sekunder bak etter siste veksling. Marte Olsbu gikk ankeretappen. Tyskland ledet ved siste veksling og var 14 sekunder fremfor Sveits på andre og 26 sekunder fremfor Ukraina på tredje.

Marte Olsbu leverte fullt hus på første liggende skyting. I andre runde pådro hun seg strafferunde på stående skyting. Det ble Norges åttende strafferunde. Da det var unnagjort gikk Tyskland, Ukraina og Frankrike i mål.

Norge endte på 13. plass.

- Vi får trøste oss med verdenscuplista, kommenterer Andreas Stabrun Smith, Torgeir Bjørn og Ola Lunde, NRKs kommentatorer.

Der er Marte Olsbu nummer to sammenlagt og Synnøve Solemdal nummer tre.

Jaktstart lørdag

Marte Olsbu gikk til en sterk femteplass i lørdagens jaktstart i Hochfilzen. Der ble hun beste norske. Synnøve Solemdal endte på åttendeplass, og ble derfor med på topp ti-lista sammen med Olsbu. Ingrid Tandevold endte på 17. plass.

Olsbu gikk i mål 58.2 sekunder bak slovakiske Anastasia Kuzmina.

– Jeg synes det var bra, og jeg klarte å skjerpe meg etter den første bommen, så jeg er veldig godt fornøyd med å treffe 19. Jeg kunne vært litt bedre i sporet, for jeg merker jeg er litt seig, men jeg håper det kommer seg utover, sa Olsbu til NRK.

Solemdal var også fornøyd med å bli blant topp ti.

– Jeg er egentlig ganske bra fornøyd. Jeg lå bak Marte hele tiden og hadde fantastiske ski, så jeg er brukbart fornøyd. Topp ti er kjempebra, sa Solemdal til NRK.