Katastrofestart for «nye» AC Milan

Tapte mot nyopprykket lag.

KATASTROFESTART: AC Milan fikk en elendig start på sesongen da de tapte 1-0 hjemme mot Sampdoria. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
KATASTROFESTART: AC Milan fikk en elendig start på sesongen da de tapte 1-0 hjemme mot Sampdoria. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): AC Milan - Sampdoria 0-1

AC Milan kvittet seg i sommer forsvant talismanene Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, samt en rekke klubblegender. Milan har hentet erstattere, men å erstatte to av verdens beste spillere i sine posisjoner er ingen enkel oppgave - og Milan-fansen har sett frem til sesongen med skepsis.

Og sesongen startet på verst tenkelig vis for det italienske storlaget. Nyopprykkede Sampdoria slo Milan i det som skal være deres egen lekegrind. Sist Milan åpnet sesongen på hjemmebane og tapte uten å score selv, var mot Ascoli i 1986.

Milan startet kampen svakt, og Sampdoria var nærmest scoring i den første omgangen. Eder stjal ballen fra Daniele Bonera og spurtet mot mål, men Bonera klarte å hente seg inn og blokkerte skuddet.

MATCHVINNER: Andrea Costa (nederst) ble matchvinner mot Milan. Foto: EPA/MATTEO BAZZI
MATCHVINNER: Andrea Costa (nederst) ble matchvinner mot Milan. Foto: EPA/MATTEO BAZZI Vis mer

Robinho og Milan burde kanskje hatt et straffespark da et Robinho-skudd spratt i armen til Daniele Gastaldello i feltet, men dommerenen mente at forseelsen hendte utenfor feltet og Milan fikk bare et frispark som Mario Yepes headet over.

Giampaolo Pazzini kom inn i andre omgang mot sin tidligere arbeidsgiver, men like etter hans inntreden tok gjestene ledelsen. Andrea Costa steg til værs og stanget ballen i mål etter en corner.

Milan og Yepes var nær scoring på en corner like etter, men Sergio Romero vartet opp med en utrolig redning og forhindret scoring. Milan beleiret Sampdoria-boksen på overtid, men kom ikke nærmere enn et Kevin Prince Boateng-skudd som smalt i stolpen.

Det endte dermed med tre Sampdoria-poeng i serieåpningen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer