Kate (29) spiller med Magnus, både på og utenfor banen

Når Carlsen & co. trener basketball kvelden før møtet med Putin, henger Play Magnus-sjefen Kate Murphy tett på verdensmesteren.

(Dagbladet): Kate Murphy (29) er daglig leder for Play Magnus, firmaet som sørger for at verdensmesterens varemerke skal gi økonomisk avkastning gjennom utvikling av mobil-apper.

Kvelden før Carlsen skal møte Russlands president Vladimir Putin til premieutdeling og en kopp te, holder de to varmen med basketballtrening foran Anands suite på det luksuriøse VM-hotellet utenfor Sotsji.

Det har tidligere vært spekulert i om det er et forhold mellom de to, men det avviser sjakkspiller og journalist Tarjei J. Svensen:

Han har fulgt Magnus i en årrekke og forteller at kjæresteryktene oppstod på Facebook-sida «chess club live» etter en YouTube-video der de to figurerer sammen. Han forteller videre at Kate ofte er å se sammen med Team Carlsen, men at de nok ikke henger sammen privat.

Magnus Carlsen har et sterkt konkurranseinstinkt, og den som trodde at han ville spille litt pusete i møte med jenta, tar skammelig feil. Når det er snakk om sport, gir han alt.

I denne pluss-saken forteller Kate Murphy, Espen Agdestein og Henrik Carlsen blant annet om hvordan Magnus Carlsens store inntekter forvaltes.