Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenske vant Finnmarksløpet

Kåte hunder holdt på å koste ham seieren

Petter Karlsson så konkurrenten suse forbi da det ble tyvparing i spannet.

SEIRET: Svenske Petter Karlsson tok sent fredag kveld sin andre seier i Finnmarksløpet på tre år. Han vant løpet også i 2016.
Foto: Morten Broks / Finnmarksløpet / NTB scanpix
SEIRET: Svenske Petter Karlsson tok sent fredag kveld sin andre seier i Finnmarksløpet på tre år. Han vant løpet også i 2016. Foto: Morten Broks / Finnmarksløpet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter om lag 1000 kilometer over vidda kom hundekjørerne i Finnmarksløpet endelig i mål seint fredag kveld.

Til slutt ble det svensk seier, men alt holdt på å gå galt for Petter Karlsson. Han hadde én times ledelse på konkurrentene, og så ut til å ha full kontroll på den siste etappen. Så plutselig ble det fullt kaos blant hundene og de stoppet opp.

Det ble tyvparing i spannet, og Karlsson og alle hundene ble stående bom stille midt ute på et vann.

- Jeg har en tispe med løpetid. Da jeg kommer ned på vannet i medvind ble alle hannhundene gale. Da måtte jeg flytte om på hundene og plutselig var det en tyvparing. Hannhunden som paret klarer normalt ikke pare seg med tispene. Men i dag klarte han det. Dette var hans første gang, forteller Karlsson til NRK.

Jevn innspurt

Paringen drøyde ut, og mens hundene gjorde sitt, kom svenskens argeste motstander feiende forbi.

Norske Birgitte Næss hadde fått stor fart på hundene, og plutselig var det hun som var i ledelsen. Etter hvert fikk Karlsson sine hunder fra hverandre, og han kunne trappe opp jakten.

Det ble en høydramatisk avslutning på den siste etappen, der de to knivet om seieren. Til slutt gikk svensken forbi og kunne juble for seier ved målgang i Alta. Dette var hans andre seier på tre år.

2.-plassen sikret Næss tittelen som norgesmester i Europas lengste og mest brutale hundeløp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!