Katherine (25) krasjet i 290 km/t

Lukket øynene og slapp unna med blåmerker. Se video av krasjet!

(Dagbladet.no): 25 år gamle Katherine Legge fra Surrey, England, er en av de hotteste stjernene i «Road America»-billøpene, med en stadig voksende fanklubb.

I går holdt det imidlertid på å gå helt galt. I 290 kilometer i timen løsnet vingen bak på racerbilen, og Legge var ute av stand til å holde bilen under kontroll.

Racerbilen forsvant rett i gjerdet, og kraften i sammenstøtet kastet bilen opp i lufta. I svevet ble bilen pulverisert.

Blåmerker

- Jeg tror jeg lukket øynene det meste av tida, forteller en smilende Legge til nyhetsbyrået AP.

Løpet ble umiddelbart stanset, og fordi motoren løsnet fra karosseriet i krasjen, slapp Legge unna med noen skrammer. Med motoren i eget svev, minket sjansen for en brann dramatisk.

- Jeg slapp unna med noen blåmerker, og de kommer ikke til å se så vakre ut når jeg går i kjole, spøker hun.

Til tross for at Legge har hatt alvorlige krasj tidligere, fnyser hun av spørsmålene om sikkerheten rundt Road America-løpene.

Katherine (25) krasjet i 290 km/t

- Det er trolig farligere å ri hester, sier Katherine.

Lettelse i miljøet

Tidligere i år ble føreren Cristiano da Matta alvorlig skadd da han krasjet med et rådyr som hadde forvillet seg ut i banen. Derfor var Legges kolleger svært lettet i går da 25-åringen slapp unna krasjet uten mén.

- Jeg hadde fullført løpet om bilen min var i orden, sier Legge.

BILEN GIKK I OPPLØSNING: Katherine Legge traff veggen i 290 km/t, og overlevde krasjet mens bilen gikk i oppløsning i lufta. Foto: Reuters
BILEN GIKK I OPPLØSNING: Katherine Legge traff veggen i 290 km/t, og overlevde krasjet mens bilen gikk i oppløsning i lufta. Foto: Reuters Vis mer