Tour de Ski 2017

Kathrine Harsem mistet all selvtillit av å være på landslaget: - Følte jeg ikke var bra nok som menneske

Får gå Tour de Ski for første gang. 

TILBAKE I MANESJEN: Kathrine Rolsted Harsem gikk verdenscup på Lillehammer på nasjonal kvote, men i Tour de Ski er hun på landslaget igjen. Med blandede følelser. Foto: John Rasmussen
TILBAKE I MANESJEN: Kathrine Rolsted Harsem gikk verdenscup på Lillehammer på nasjonal kvote, men i Tour de Ski er hun på landslaget igjen. Med blandede følelser. Foto: John Rasmussen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): I morgen, på selveste nyttårsaften, står Kathrine Rolsted Harsem på startstreken i Tour de Ski for aller første gang.

Det skjer året etter at hun ble vraket fra langrennslandslaget etter to år på lag med verdens beste skijenter.

Men der vi ser gull og pallplasser mellom november og mars, var Harsems opplevelse av landslagstida alt annet enn positiv.

- Jeg mistet all glede ved å gå på ski, sier hun til Dagbladet utenfor smørebussen til landslaget i sveitsiske Val Müstair.

Tid for seg selv

Hun har akkurat testet løypa som skal huse sprinten i touren i morgen, sola skinner, ting burde vært rosenrøde.

Etter et knapt år på Team Veidekke har hun altså kvalifisert seg til Tour de Ski for første gang, men etter fjoråret var det langt fra sikkert at hun skulle gå på ski i år.

- Jeg har brukt ganske god tid for meg selv og funnet ut av hva jeg vil. Hvorfor jeg driver med dette, forteller hun.

På lange skiturer på fjellet landet hun på at det ville bli for dumt å gi seg etter fjorårets miss.

- Det er nå jeg kan drive med dette, og alt det langrenn gir meg er så verdifullt at jeg kan ikke gi fra meg dette akkurat nå. Jeg har lyst til å prøve, uansett hva slags lag jeg er på, og har funnet veldig ro og trygghet i det laget jeg har vært i i år. Litt mer avslappa stemning, et lag med gutter som er veldig annerledes enn å være på lag med ti jenter. Litt lavere nivå på jentene jeg er på lag med nå, og det gjør at man av og til kan få litt selvtillit på økter også. Det er veldig annerledes enn i fjor, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer