LEGGER OPP: Kati Wilhelm jublet for stafettbronse i OL i Vancouver. Nå er karrieren over. Foto: Scanpix / AP /Jin-man Lee
LEGGER OPP: Kati Wilhelm jublet for stafettbronse i OL i Vancouver. Nå er karrieren over. Foto: Scanpix / AP /Jin-man LeeVis mer

Kati Wilhelm legger opp

- Har oppnådd alt det er mulig å oppnå.

|||

Tre OL-gull og fem VM-gull var nok for Kati Wilhelm. Skiskytteren overlater arenaen til de yngre og legger opp etter sesongen.

- Jeg har respekt for valget hun tar, men for oss som sitter hjemme og ser på, er det litt trist. Jeg synes hun er en veldig fin person i miljøet, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til NTB.

Norges tidligere skiskytterener husker mange dueller med Wilhelm i sporet. Tyskeren har vært med i en årrekke, men vil la andre slippe til.

- Jeg har oppnådd alt det er mulig å oppnå. OL i Vancouver var nok et høydepunkt for meg, men nå er det på tide å overlate skiskytterarenaene til yngre utøvere, sa Wilhelm på en pressekonferanse tirsdag.

Skjelbreid Poirée forstår avgjørelsen.

- Jeg er ikke veldig overrasket. Hvis man skal fortsette når man har vunnet så mye, må man være 110 prosent motivert. Hvis hun hadde vært motivert, kunne hun vært god i mange år. Men når man begynner å stille spørsmål om man skal gi seg eller ikke, da er det kanskje på tide å si stopp, sier NRK-eksperten.

Kati Wilhelm tok sin første gullmedalje i 2002. Da vant hun like godt både sprinten og stafetten i Salt Lake City-OL.

- Hun er en stor utøver og har oppnådd veldig mye. Man merker det når sånne som henne legger opp, sier Skjelbreid Poirée.

- Jeg har hatt mange dueller med Wilhelm og husker henne som en veldig positiv utøver. For å ta henne måtte man prestere veldig bra. De to siste årene har hun kanskje ikke vært helt der hun var før, sier den tidligere norske skiskytterdronningen til NTB.

(NTB)