Katinka trøstet mamma

TRONDHEIM (Dagbladet): Mesterligaen: Byåsen- Ikast 18-23. Det gikk ikke helt slik Trine Haltvik håpet i går. Byåsen tapte Mesterliga-kampen på hjemmebane. Den som kom trøstende til og tørket svette for mamma, var lille Katinka.

Tvillingmor Trine satte stor pris på omsorgen fra veslejenta. For ved siden av livet på håndballbanen, er tida med tvillingene Katinka og Kristian det som betyr mest for Trine Haltvik.

Spesielt har denne helga vært viktig for familien, fordi Trine Haltvik gikk ut i Adressavisen og fortalte om bruddet med samboeren sin. I går var det full konsentrasjon om håndballen. Men Trine og Byåsen fikk ikke den uttellingen de håpet på.

- Vi skyter for dårlig, rett og slett, oppsummerer Trine Haltvik, etter at de danske jentene fra Ikast banket Byåsen i Nidarøhallen.

I den første kampen etter juleferien, kom Byåsens første Mesterliga-tap denne sesongen. For Trine gikk det trått. Hun scoret fem av lagets 18 mål, men misbrukte like mange muligheter.

Savner Mia

- Jeg synes vi spiller bra i forsvar, men det blir for dårlig tempo i angrep. Og så bommer vi for mye, sier Trine til Dagbladet.

Et annet problem for Byåsen er at Mia Hermansson Høgdahl er borte. I hennes sted gjorde assistenttrener Natalja Kudrjavseva comeback på banen. «Natta» sto for tre scoringer, men er knapt i toppform.

- Vi er ikke vant til å spille med «Natta» heller, sier Trine, som en del av forklaringen på at det gikk som det gikk.

- Savner dere Mia?

- Vi vil alltid savne en såpass bra spiller. Men i dag gjorde «Natta» en bra jobb, mener Trine Haltvik som har denne resepten for ny Byåsen-suksess:

- Vi må dra hjem og trene!

Dårlig tempo

Hege Kristine Kvitsand (seks mål i kampen) er enig i Trines vurdering:

- Det ble for dårlig tempo. Vi er dessuten maksimalt uheldige, og de er heldige. Slike kamper får du bare noen ganger, men det var ergerlig at det skulle bli i dag, sier Hege Kristine.

For danske håndballjenter - med landslagsspillerne Kristina Andersen og Tonje Kjærgaard i spissen - ble kampen en aldri så liten revansje etter nederlaget for Norge i EM-finalen.

Dette var det første Mesterliga-oppgjøret mellom de to lagene. Returkampen går i Danmark i februar.

Først skal Byåsen møte Montex Lublin - et lag som Ikast tapte for med ett mål da danskene besøkte Polen. Byåsen slo polakkene 24-20 i Nidarøhallen før jul.

EN UTSTRAKT HÅND: Det hjalp med go'ord fra Katinka til mamma Trine Haltvik etter tapet i går.