Katja friskmeldt til Korea-oppgjøret

- Jeg er veldig, veldig glad.

Katja Nybergs friskmelding skremmer Sør-Korea. Hennes millimeterpasninger er ren terror for OL-motstanderen. 

- Jeg har ikke sett maken i dame- eller herrehåndball. Det gir også selvtillit for laget. Medspillerne som tar løpene orker å gjøre det gang etter gang. Katja har oversikt før hun mottar ballen. Det er det som gjør at hun kan kaste slike skreddersydde baller, sier trener Marit Breivik til NTB.

Fotball-England har sine Beckham-pasninger. Håndball-Norge nyter Nybergs følsomme kast.

Hun kunne sikkert gjort det skarpt som quarterback i amerikansk fotball også.

Trygg på kneet

Nyberg smilte om kapp med alle etter onsdagstreningen. Den viste at hun trolig spiller semifinalen. Kneskaden fra søndag er langt på vei leget. 

- Jeg er veldig, veldig glad. Nå er jeg med i kampen igjen. Det føltes bra, og jeg blir mer og mer trygg på kneet. Nå skal jeg iallfall være med på oppvarmingen. Så tar vi det derfra, sier Nyberg til NTB.

Hun er ekstremt viktig i det norske kontringsspillet. Som ballfordeler finner hun ofte, innimellom utrolig nok, to norske hender helt på andre siden av banen.

SLIPPER DETTE: Katja Nyberg er spilleklar for semifinale mot Sør-Korea i morgen. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SLIPPER DETTE: Katja Nyberg er spilleklar for semifinale mot Sør-Korea i morgen. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

- Å få mål på kontringer er det beste som finnes. Jeg koser meg når motstanderen nesten får tak i ballen, men det er vi som får mål. På den måten er jeg nok litt ond.

EM i 2004 var et kontringseldorado for Norge, med Nyberg som opplegger. Det ble spilt herlig håndball. 44-29-seieren over vertsnasjon Ungarn er kanskje tidenes beste kamp av et norsk kvinnelag.

Men de andre lagene er klar over kontringsfaren og tar sine forholdsregler.

Ny test torsdag

Derfor dyttes Nyberg nå lenger opp på banen før hun kaster ballen. Det skal få skikkelig fart på den delen av spillet igjen. 

- Vi jobber med at Katja skal være cirka ti meter foran vårt felt før hun avgir ballen. På den måten kan vi sette motstanderen under enda hardere trykk, sier Breivik.

Nyberg må gjennom en siste test tidlig torsdag. Men alt ligger til rette for at hun spiller mot Sør-Korea. 

- Skadesituasjonen ser svært positiv ut for Katja. Det vil forundre meg om hun ikke blir spilleklar til semifinalen, sier landslagslege Ola Sand til NTB

Norge har slått Sør-Korea 10 av de 11 siste gangene. Med Nyberg tilbake på banen, lukter det nok en triumf.

I så fall er finaleplassen sikret.

(NTB)