Katja i scorings-humør

Mesterligaen i håndball: Larvik- Oltchim Valcea 22- 16. Anført av en strålende opplagt Lene Rantala i mål og en scoringskåt Katja Nyberg kvalifiserte Larvik seg i går til kvartfinalen i Mesterligaen.

- Dette var gøy. Jeg følte vi hadde taket på motstanderne våre hele tiden, sier Katja Nyberg til Dagbladet.

Hun fortsetter og banke inn mål etter mål i avgjørende kamper.

I sist helgs seriefinale mot Bækkelaget skjøt hun Cecilie Leganger i senk med 11 scoringer. I går stoppet hun nok en gang på 11 fulltreffere.

- Jeg kan ikke forklare hvorfor det går så bra for tida, men vi spiller godt som lag og da er det også lettere å lykkes, sier Katja.

Hvor hardt skyter du?

- Jeg målte en gang skuddet mitt til 102 kilometer i timen da jeg spilte i Finland. Det er fem år siden og jeg skyter forhåpentligvis enda hardere nå, sier Katja.

Store svingninger

Er det fordi du har skiftet til norsk statsborgerskap at det går så bra?

- Nei, jeg tror ikke det har så mye å si, smiler Katja før hun fortsetter:

- Jeg er likevel klar over at det kan komme noen kamper hvor det ikke går fullt så bra!

Og akkurat de store svingningene er Larviks problem. Spillerne varierer altfor mye i prestasjonsnivået. I onsdagens cupkamp mot NTG/Stabæk måtte klubben ha ekstraomganger for å avansere.

- Det var en grusom kamp, men det er sterkt at vi klarer å komme tilbake. Vi lå tross alt under med to mål to minutter før slutt, sier trener Ole Gustav Gjekstad og fortsetter:

- Med flere sentrale spillere ute mangler vi mye rutine i laget. Vi har mange unge spillere og da er det naturlig at det svinger i prestasjonene, sier Gjekstad.

Vil slå Viborg

Larvik-treneren satser nå på gruppeseier i Mesterligaen.

- Vinner vi mot Viborg neste helg, vil vi få hjemmekamp i kvartfinalen og det er absolutt en fordel, sier Gjekstad.

Larvik har en uke å forberede seg til kampen mot Heidi Tjugum & Co. Begge lagene er allerede klare for kvartfinale, men:

- Vi har mye å rette opp etter den svake forestillingen vi presterte mot Viborg på hjemmebane, sier Ole Gustav Gjekstad.

Kristine Duvholt ble brukt som playmaker i andre omgang og det var et vellykket trekk.

- Kristine er flink som playmaker og vi kunne kanskje brukt henne enda mer der, men vi sparer henne som en joker, sier Ole Gustav Gjekstad.

<B>HARDT SKUDD:</B>Katja Nyberg har et steinhardt skudd. Det ble må til 102 km/t da hun spilte i Finland.