Katja sendte kommentator på langtur

TV 2s Harald Bredeli lovte å gå fra København til Århus dersom Katja Nyberg avgjorde på frikast i siste sekund. Det gjorde hun. Men vil Bredeli gå?

Norge hadde rotet bort en 23-17-ledelse og det sto 23-23 da dommerne blåste frikast to-tre meter inn på Ungarns banehalvdel med to sekunder igjen på klokka. Tiden rant ut, men i slike situasjoner får angripende lag sjansen til å skyte direkte i mål fra frikastet.

Ungarn stilte opp mur og de norske jentene tuslet av banen. Bare Katja Nyberg sto igjen.

- Hvis Katja scorer på den, skal jeg gå fra København til Århus der vi nå møter Frankrike i semifinalen, lovte TV 2-kommentator Harald Bredeli hele det norske folk i beste direktesendetid.

Nyberg plukket opp ballen og klinte til. Ballen gikk gjennom murens armer og rett på den ungarske keeperen som på mirakuløst vis fomlet den inn i eget mål.

- Ikke vet jeg hva som skjedde, sier den norsk-finske jenta til TV 2.

- Det var vel mer keeperens egen feil enn min dyktighet.

Nettopp den uttalelsen vil Harald Bredeli klynge seg fast i for å slippe den 284 kilometer lange fotturen til Århus, der Norge nå møter Frankrike i semifinalen.

- Legg merke til hva Katja sier. Det var den ungarske keeperen som scoret sjølmål. Derfor regner jeg med å bli med i bilen til Århus, sa Bredeli da TV 2 rundet av sin sending fra kampen.

Bredeli sa også han hadde satt en advokat på saken. Kanskje den fleipen bør bli alvor. Han har i alle fall mange vitner mot seg i saken. I går så 709 000 nordmenn kampen mellom Norge og Slovenia, så Bredeli har nok vitner på sitt dristige utsagn.

Ryktene sier at TV 2s sportsjef Bjørn Taalesen har «pålagt» Bredeli å gjennomføre turen - etter EM-sluttspillet, melder NTB.

MÅ GÅ? Harald Bredeli var stor i kjeften på direkten, og risikerer å måtte gå cirka 30 mil fra København til Århus.