Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katja tilbake på landslaget

Gro har ikke bestemt seg ennå.

FLYTTER SNART TIL NORGE: Gro Hammerseng og Katja Nyberg flytter til Larvik om et par måneder, for å spille for Karl Erik Bøhns Larvik. Foto: STIAN HARALDSEN
FLYTTER SNART TIL NORGE: Gro Hammerseng og Katja Nyberg flytter til Larvik om et par måneder, for å spille for Karl Erik Bøhns Larvik. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Katja Nyberg er i dag tatt ut i en landslagstropp, for første gang siden OL i Beijing i 2008.

Midtjylland-spilleren - som skal spille for Larvik neste sesong - har slitt voldsomt med skader de siste åra, men gjorde comeback på banen før VM i desember.

Nyberg har de siste månedene sagt at hun er lysten på mer landslagsspill, så lenge kroppen er bra og skadene holder seg unna.

- Det står ikke på motivasjon eller lyst, men jeg må tåle litt mer trening enn nå. Jeg har lyst, så hvis jeg ikke får noen tilbakeslag, regner jeg med å være med, sa Katja til Dagbladet tidligere denne sesongen.

Nå er hun med i troppen som skal samles i Sandefjord 6.-9. mai i forbindelse med Topphåndballseminaret - såfremt ikke Midtjylland går til DM-finalene. Det ser ikke så lovende ut, etter at de har tapt de to første kampene (mot Viborg og KIF Veien).

Gro Hammerseng er ikke med i denne troppen, selv om hun har åpnet for at hun kan gjøre comeback med flagget på brystet. Seinest i helga - da hun var i Larvik for å se sin kommende klubb i Champions League - sa Hammerseng at hun vil ta en avgjørelse i mai.

- Å flytte til Norge endrer vel egentlig ikke så veldig mye. Jeg har sagt ja til å møte Thorir (Hergeirsson) og Mia (Hermansson Högdahl), så får vi se hva som kommer ut av det. Jeg tenker på landslaget med jevne mellomrom, så det har surret litt rundt i hodet. Det er plusser og minuser med det. Det er fantastisk stort å spille på landslaget og være en del av et lag som har mulighet til å å vinne medaljer i alle mesterskap. Men så har kroppen min hatt godt av å ikke spille på landslaget. Jeg må også være topp motivert for det, for det tar veldig mye tid, har Hammerseng sagt til Dagbladet.

Thorir Hergeirsson tar med hele 25 spillere til Sandefjord, deriblant en rekke lovende spillere uten seniorlandskamper.

Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen er ikke med på grunn av Champions League-finalene, Ida Bjørndalen er opptatt med cupvinnercupfinale med KIF Veien, Terese Pedersen spiller Hypo-kamp og Camilla Herrem vil være nyoperert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!