SEIER FOR RUSSISK SYKLING: Alexander Kristoff spurtet inn til karrierens høydepunkt - og ble første nordmann til å vinne et av de fem såkalte «monumentene» innen sykkelsporten. Foto: Gian Mattia D'Alberto, Lapresse, AP / NTB Scanpix
SEIER FOR RUSSISK SYKLING: Alexander Kristoff spurtet inn til karrierens høydepunkt - og ble første nordmann til å vinne et av de fem såkalte «monumentene» innen sykkelsporten. Foto: Gian Mattia D'Alberto, Lapresse, AP / NTB ScanpixVis mer

Katjusja hyller sin norske «kriger» Kristoff

- Seieren er spesielt viktig for russisk sykkelsport.

(Dagbladet): Alexander Kristoff tok en sykkelseier av de helt store da han spurtet inn til seier i klassikeren Milano - Sanremo i går.

Og det er ikke bare i norsk sykkelhistorie han satte klare spor, også det russiske laget hans, Katjusja, er fra seg av begeistring på vegne av eget lag og russisk sykkelsport.

- Med dagens suksess beviste Katjusja-laget for hele sykkelverdenen at laget kan vinne på det øverste internasjonale nivået. I løpet av de fem siste årene har Katjusja notert seg for flere store prestasjoner, og dagens seier er en skinnende, ny side i Katjusjas historie. Det var en veldig vakker seier. Jeg gratulerer hele laget og hele russisk sykkelsport for denne utrolige suksessen, sier Katjusja-grunnlegger
Igor Makarov i en pressemelding fra laget.

Viktig for Russland Lagets manager Vjatsjeslav Jekimov tror nordmannens seier for et russisk lag kan bety mye for framtida for sykkelsporten i Russland.

- Denne seieren er spesielt viktig for laget vårt og russisk sykkelsport. Kristoff er ikke en russisk syklist, men laget vårt er et russisk lag, og denne seieren gir masse motivasjon til ungdommene våre.

Jekimov skryter samtidig av Kristoff som idrettsmann og person.

- Alexander er en ekte kriger. Han er alltid motivert, og han klager aldri. Han gjør alltid jobben sin skikkelig, og han fortjente virkelig en seier som dette, i likhet med hele Katjusja-laget, sier manageren.

- Superkrefter Før gårsdagens ritt ble nordmannens evne til å spurte etter lange løp trukket fram som en spisskompetanse som gjorde ham til en vinnerkandidat.

Selv sier han at han hadde «superkrefter» i avslutningen.

- Jeg så at Mark Cavendish startet sprinten sin, så jeg startet min også. De siste 150 meterne hadde jeg superkrefter og klarte å holde unna for de andre. Jeg var overlykkelig da jeg så at jeg hadde vunnet. Det var det beste øyeblikket i livet mitt. Akkurat nå nyter jeg øyeblikket og er superfornøyd. Det er høydepunktet i karrieren min, sier Kristoff via Katjusjas egen nettside.